Master Model Builder

Van hobby naar droombaan: Legoland zoekt professionele bouwers

Door EditieNL··Aangepast:
© EditieNLVan hobby naar droombaan: Legoland zoekt professionele bouwers
RTL

De hele dag bouwwerken van Lego ontwerpen en maken, dat is iets wat niet alleen kinderen wel zien zitten. In Scheveningen strijden twintig volwassenen vandaag voor hun droombaan. Ze maken namelijk kans om de eerste 'Master Model Builder' van Nederland te worden.

De Master Model Builder zal aan de slag gaan in het Legoland Discovery Centre, dat in 2020 de deuren opent op Scheveningen. Hij of zij zal daar de leiding krijgen over de bouwprojecten van de overdekte attractie.

Meer dan driehonderd mensen solliciteerden naar de baan, twintig van hen laten vandaag hun kunsten zien op een selectiedag. Ze moeten daar natuurlijk bouwen, maar ook workshops geven aan kinderen.

Weer eens iets anders dan yoga: 'Spelen met Lego werkt ontspannend'
Lees ook

Weer eens iets anders dan yoga: 'Spelen met Lego werkt ontspannend'

Hobby

Lego is dus zeker niet alleen voor kinderen, vindt ook deelnemer Ivan Roozenbeek. "Het is tot nu toe nog een hobby, misschien straks meer", vertelt hij aan Editie NL. Op dit moment is Ivan ook al bezig met bouwprojecten, maar dan in het groot. "Van kleins af aan vond ik het al leuk om te bouwen. Ik heb civiele techniek gestudeerd en nu begeleid ik het traject rondom nieuwe bouwprojecten als projectleider bij de gemeente Den Haag."

Nog steeds is hij gek op Lego. "Ik heb planken aan de muur met allemaal Lego erop. Het is een stukje ontspanning waar je in op kunt gaan. Even niet aan de dagelijkse dingen denken. Je kunt er zo een hele dag of avond mee bezig zijn."

Een van de bouwwerken van Ivan© EditieNL
Een van de bouwwerken van Ivan

Rustgevend

Ook ontwikkelingspsycholoog Krista Okma zegt dat het spelen met yoga rustgevend kan werken. "Het spelen met Lego heeft eigenlijk een mindfulness-effect, omdat je je even heel ergens anders op focust. Volwassenen zijn vaak druk en dan is het soms goed om even ergens anders mee bezig te zijn."

Een hele goede hobby dus, voor jong en oud. "Nu wordt het kind vaak als excuus gebruikt om met Lego te spelen, maar dat is dus echt niet nodig. Een volwassene kan ook prima met het speelgoed spelen, graag zelfs."

Ivan met zijn creatie© EditieNL
Ivan met zijn creatie
Lees meer over
LEGOSpeelgoedEditie NL Link in bioGemeente Den Haag