't Brabants Coronalied

Coronalied van Roel gaat viral: 'Ik vond het zelf op het randje'

Door EditieNL··Aangepast:
© Eigen fotoCoronalied van Roel gaat viral: 'Ik vond het zelf op het randje'
RTL

"Corona, ik heb gehoord dat je nog meer partners hebt, die je met jouw liefde hebt besmet." Het is een tekst uit 't Brabants Coronalied, dat al meer dan 300.000 keer is bekeken op YouTube. Liedjesschrijver Roel Jongenelen uit Boxtel twijfelde eerst of hij het wel moest maken.

't Brabants Coronalied staat sinds maandag online op het YouTube-account van humoristisch platform RoekOe Brabant. Het is in anderhalve dag al honderdduizenden keren bekeken.

'Op het randje'

En dat terwijl het niet veel had gescheeld of het was nooit online gekomen. "Toen RoekOe me vroeg of ik het wilde maken, zei ik eerst nee. Ik vind het op het randje, bij zo'n onderwerp. Sommige mensen nemen daar aanstoot aan", vertelt Roel Jongenelen aan EditieNL.

Toch schreef hij het lied, om er vervolgens dagenlang peinzend mee rond te lopen. "Het liedje was helemaal klaar. Mijn dochter gaf de doorslag: papa, het is hartstikke leuk, je moet het gewoon doen!"

Luister hier naar 't Brabants Coronalied

Eenvoud

't Brabants Coronalied is geschreven op de melodie van het lied Ramona van The Blue Diamonds. De tekst stond binnen twee uur op papier en ook de video – waarin de hand van Roel te zien is in een blauwe handschoen met oogjes – was zo gemaakt.

"Alles is in zijn eenvoud gedaan. Het is gewoon voor de leuk", vertelt Roel, die in het verleden deel uitmaakte van popgroep VOF De Kunst.

Edwin is één van de eerste Nederlanders die is genezen van het coronavirus
Lees ook

Edwin is één van de eerste Nederlanders die is genezen van het coronavirus

Humor

Roel heeft er geen spijt van dat hij het lied heeft gemaakt. "De meeste reacties zijn heel positief. Dat stelt me gerust. Het is als grapje bedoeld. Het is een zwaar onderwerp, maar het is de bedoeling dat het mensen in deze moeilijke tijden even een glimlach geeft."

Het commentaar dat hij nu geld verdient over de rug van zieke mensen, wijst hij van de hand. "Hier zit geen verdienmodel aan, het is voor de leuk."

Lees meer over
CoronavirusMuziekYouTubeEditie NL Link in bioNoord-Brabant