Data 2021 bekend

Hotels in Rotterdam gooien prijzen tijdens songfestival omhoog of blokkeren kamers

Door Editie NL··Aangepast:
© ANPHotels in Rotterdam gooien prijzen tijdens songfestival omhoog of blokkeren kamers
RTL

Hotelprijzen in Rotterdam schieten omhoog nu duidelijk is op welke dagen het Eurovisiesongfestival in 2021 wordt georganiseerd in de Maasstad. Veel hotelkamers zijn al niet meer beschikbaar.

Vanmiddag werd bekend dat de halve finales op 18 en 20 mei zullen plaatsvinden en de finale op zaterdag 22 mei. Het is een opsteker voor Rotterdam, dat het songfestival afgelopen maand moest annuleren in verband met het coronavirus.

Al vrij snel werd duidelijk dat de 65e editie van het songfestival alsnog in Rotterdam georganiseerd wordt, maar dan in 2021. Fans die al een kaartje hadden kunnen daar gewoon gebruik van blijven maken.

Hotels verheugen zich nu al op songfestival: 'Alle kamers zijn geblokkeerd'
Lees ook

Hotels verheugen zich nu al op songfestival: 'Alle kamers zijn geblokkeerd'

Veel opties al weg

Net als afgelopen jaar hebben veel hotels de boekingen gesloten voor de week van 18 tot en met 23 mei. Er zijn bijna geen opties meer om een hotelkamer te boeken. Dat komt onder meer doordat de organisatie van het Eurovisiesongfestival zo'n 3000 hotelkamers nodig heeft voor onder meer deelnemers, crew, genodigden en organisatieleden.

Het Hilton, ibis Rotterdam City Centre, citizenM en Hotel Rotterdam City hebben hun boekingsopties deels stilgezet. Bij de hotels die de boekingen nog open hebben is te zien dat de kosten flink oplopen in aanloop naar het songfestival.

Wat kost een kamer? 

Bij hotel ibis kost een tweepersoonskamer met één bed voor de periode 4 tot 9 mei 460 euro. Een week later betaal je 865 euro, terwijl de opties in de week van 18 tot en met 23 mei niet beschikbaar zijn.

Bij het Nhow in Rotterdam verdubbelt de prijs. In een normale week wordt er 150 euro per kamer per nacht gevraagd, met 750 euro als totaalprijs als je van 4 tot 9 mei blijft. In de week van het songfestival schiet dat bedrag omhoog naar 300 euro per nacht, en een totaal van 1208.

Dat geldt ook voor het Marriot. Een kamer van 4 tot 9 mei kost daar 218 euro per nacht of 1090 euro totaal. In de week van en de week vóór het songfestival loopt de prijs op tot meer dan 350 euro per nacht en ruim 1800 euro voor een week.

Lees meer over
HotelEurovisiesongfestival