'Duizenden euro's'

Dieven sluiten bewoner op in eigen huis en gaan ervandoor met Pokémonkaarten

·Aangepast:
© ANPDieven sluiten bewoner op in eigen huis en gaan ervandoor met Pokémonkaarten
RTL

Een opvallende diefstal in Kampen gisterenmiddag. Een bewoner dacht te hebben afgesproken met iemand die Pokémonkaarten wilde kopen, maar de mannen in kwestie hadden daar andere ideeën over. Ze sloten de bewoner op in zijn eigen huis en gingen er met de kaarten vandoor. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

De man had om 15.00 uur afgesproken met een zogenaamde koper. Op dat tijdstip stonden twee mannen van rond de dertig voor de deur. De bewoner liet ze binnen en liet zijn kaarten zien.

Duizenden euro's

Kort daarna bleek dat de mannen niet van plan waren voor de kaarten te betalen. Ze duwden de bewoner in een kast en sloten hem op. Vervolgens zijn ze er met de kaarten vandoor gegaan. Volgens RTV Oost hebben de kaarten waar het om gaat een waarde van duizenden euro's. 

Vier jaar na lancering blijft Pokémon Go waanzinnig populair: 'Ik speel het elke dag'
Lees ook

Vier jaar na lancering blijft Pokémon Go waanzinnig populair: 'Ik speel het elke dag'

Toen de politie werd gealarmeerd hebben agenten de man bevrijd. In het huis is forensisch onderzoek verricht en er is met omwonenden gesproken. De politie is nog op zoek naar getuigen en camerabeelden die meer weten over de mannen, die vermoedelijk in een grijze Audi reden. Het signalement van de mannen kun je lezen op de website van de politie.

De politie doet onderzoek naar de zaak© SPS Media / Stefan Verkerk
De politie doet onderzoek naar de zaak

Doorverkoop

Het slachtoffer roept op om contact op te nemen als je de onderstaande kaarten op het internet tegenkomt of aangeboden krijgt. Ze zijn te herkennen aan het PSA-nummer.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
SpeelgoedDiefstalKampen (Kampen)