In het zonnetje zetten

Presentje voor je pakketbezorger: 'Ze lopen door weer en wind'

Door EditieNL··Aangepast:
© Cisz GeverinkPresentje voor je pakketbezorger: 'Ze lopen door weer en wind'
RTL

Nu alle niet-essentiële winkels gesloten zijn, hebben pakketbezorgdiensten in Nederland het drukker dan ooit. Pakketbezorgers werken zich een slag in de rondte. Op verschillende plekken in Nederland zetten mensen daarom hun bezorger in het zonnetje.

Dena Sijm heeft een topbezorger, zo laat ze weten. "Het is zo'n ontzettend lieve jongen. Ik ben acht maanden zwanger dus niet snel bij de deur. Hij wacht altijd netjes tot ik de deur opendoe en anders zet hij het pakketje onder het afdak, uit het zicht", vertelt ze aan EditieNL. 

Pakketjesoverload in Nederland: krijgen we onze bestelde kerstcadeautjes nog op tijd?
Lees ook

Pakketjesoverload in Nederland: krijgen we onze bestelde kerstcadeautjes nog op tijd?

Om hem in het zonnetje te zetten heeft ze vijf speciaalbiertjes voor hem gekocht. "Gewoon een kleinigheidje. Natuurlijk krijgen die jongens betaald voor hun werk, maar toen ik zelf chauffeur was en ik wat mee kreeg van mijn klanten, was ik altijd extra blij. Je moet een ander behandelen zoals je zelf graag behandeld wilt worden, toch?"

De kleinigheidjes van Manja© Manja Lentjes-Hermeling
De kleinigheidjes van Manja

Chocolaatjes

Dena is niet de enige, blijkt na een oproep van EditieNL. Vooral chocolaatjes worden vaak gegeven. Zo maakte Manja zakjes met chocolaatjes en een blikje cola voor haar vaste bezorgers. "Dat is het minste wat je kan doen in deze tijd. De pakketbezorger was er echt blij mee."

En Annemiek zette twee bakken met drinken, snoepjes en fruit neer wat de bezorgers kunnen meenemen. "Met een big smile lopen ze het pad af." Ook Claudia vindt dat er best wat tegenover mag staan en gaf daarom een cadeautje: "Ik vind dat ze het verdienen. Ik bestel vanuit mijn luie stoel, zij lopen door weer en wind." Dat vindt ook Cisz, die pakketjes maakte voor al haar bezorgers.

© Anuska Nannan / Claudia Homburg

Overigens vindt lang niet iedereen het nodig om de pakketbezorger een presentje te geven. Zo reageren sommige mensen dat ze het onzin vinden, omdat de bezorgers gewoon salaris krijgen. En ook niet iedereen is tevreden over zijn of haar bezorger.

"Pakketjes voor de deur afzetten vind ik niet bezorgwaardig", zegt Monique bijvoorbeeld.

Lees meer over
PostNLPostWinkelenWebwinkelEditie NL Link in bio