Zevende verjaardag

Daniël (6) verloor vader aan corona, wil dolgraag verjaardagskaartjes

·Aangepast:
© Elisabeth-TweeSteden ZiekenhuisDaniël (6) verloor vader aan corona, wil dolgraag verjaardagskaartjes
RTL

Half mei mag Daniël uit Kaatsheuvel zeven kaarsjes uitblazen. Maar zijn verjaardag zal niet hetzelfde zijn als andere jaren. Een paar maanden geleden verloor hij zijn vader aan corona. Om hem toch een onvergetelijke verjaardag te bezorgen zamelen verpleegkundigen van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg kaartjes in.

De vader van Daniël heeft voor zijn overlijden een tijd in het ziekenhuis in Tilburg gelegen. Hij heeft negentig dagen op de ic doorgebracht, waarvan zeventig aan de beademing. Omdat het beter leek te gaan, mocht hij naar de longafdeling. Maar plotseling ging het begin dit jaar toch mis.

Oproep

"In die tijd hebben we Daniël ook regelmatig gesproken", vertelt verpleegkundige Marion van Bergeijk van de longafdeling aan EditieNL. Na het overlijden van zijn vader vertelde Daniël spontaan over zijn wens: veel kaartjes voor zijn verjaardag ontvangen. "Dat wilden we graag voor hem regelen, dus plaatsten we een paar weken geleden een oproep op social media."

Kaartjesregen in coronacrisis: 'Kracht van wenskaart herondekt'
Lees ook

Kaartjesregen in coronacrisis: 'Kracht van wenskaart herondekt'

Tot nu toe leverde dat wel wat kaartjes op, maar niet zoveel als gehoopt. "Gisteren hadden we een halve doos vol, maar die willen we eigenlijk helemaal vullen."

Opvrolijken

Over twee weken gaat ze met twee collega's de kaartjes aan hem overhandigen. "Het is zo'n heftige tijd voor hem en zijn moeder. Ik hoop Daniël hiermee ondanks het verlies toch een beetje op te vrolijken. Dat is waar het allemaal om gaat."

De kaartjes voor Daniël mogen naar het volgende adres: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis t.a.v. Marion van Bergeijk, afdeling longgeneeskunde F1/F3, Postbus 90151, 5000 LC Tilburg

© Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
Lees meer over
PostCoronacrisis in NederlandEditie NL Link in bio