Boulevard

Paniek aan boord: beelden haaienaanval Freek Vonk voor het eerst te zien

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Facebook / freek-vonk.1Paniek aan boord: beelden haaienaanval Freek Vonk voor het eerst te zien
RTL

Freek Vonk heeft de eerste beelden van zijn programma Freek naar de haaien op zijn Facebook-pagina gezet. Het gaat om de angstige momenten vlak nadat hij ernstig gewond was geraakt door een haaienbeet.

Tijdens de opnames voor de show begin dit jaar werd de tv-bioloog in zijn arm gebeten door een Caribische rifhaai op de Bahama's. In de video (zie onder) is te zien hoe het Freek verging na de aanval.

'We hebben een beet!'

Met een van pijn vertrokken gezicht houdt hij een bebloed verband tegen zijn arm aangedrukt. De stuurman van de boot roept hulp in: "We hebben een beet, de presentator is gebeten, ik kom nu direct terug."

Daarna is te zien hoe Freek lijkbleek op de bodem van de boot ligt terwijl de stuurman zegt: "O god, dat ziet er vreselijk uit!" De presentator heeft uiteindelijk geluk gehad: na een drie uur durende operatie en honderd hechtingen rijker bleek dat de haai niets vitaals had geraakt. Wel heeft Vonk momenteel nog geen gevoel in de huid van zijn rechterarm.

Freek gaat naar de haaien wordt op 29 en 30 december uitgezonden op NPO3. Vonk zelf staat dan op het podium van AFAS live. Hij geeft in de kerstvakantie negen shows in de reeks Op Wereldreis.

Lees meer over
Freek VonkBNNVARA