good evening Rotterdam

Duncan Laurence hoopt op songfestival in Rotterdam

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDuncan Laurence hoopt op songfestival in Rotterdam
RTL

Als songfestivalwinnaar Duncan Laurence het voor het zeggen heeft, dan vindt het muziekfestijn volgend jaar plaats in Rotterdam. Dat vertelde hij afgelopen weekend op Pinkpop.

"Mijn voorkeur gaat uit naar de plek waar ik vlakbij vandaan kom"

Als de regionale omroep L1 de zanger na afloop van zijn optreden spreekt, hopen ze natuurlijk dat Duncan het songfestival naar 'hun stad' Maastricht brengt volgend jaar. De omroep ziet het muziekfestival maar al te graag naar Limburg komen, maar de Arcade-zanger zelf heeft een ander idee. "Mijn voorkeur gaat uit naar de plek waar ik vlakbij vandaan kom, en dat is Rotterdam", is zijn antwoord. "Sorry Maastricht."

Fleetwood Mac en Duncan sluiten 50e Pinkpop af
Lees ook

Fleetwood Mac en Duncan sluiten 50e Pinkpop af

Het is uiteindelijk aan de AVROTROS om te bepalen waar het festival plaatsvindt. Nederlandse steden die volgend jaar graag het Eurovisiesongfestival willen organiseren, kunnen zich wel melden bij de European Broadcasting Union. In de eerste helft van juni krijgen de steden officieel de criteria te horen. Op basis daarvan kunnen ze een zogenoemd bidbook opstellen waarin ze de songfestivalorganisatie proberen te overtuigen waarom het liedjesfestijn juist daar plaats moet vinden.

Onder meer Amsterdam, Rotterdam en Maastricht hebben al laten weten het songfestival graag te willen organiseren. Nederland was vier keer eerder gastheer van het evenement. De eerste keer was in 1958 in Hilversum; de laatste keer in 1980 in Den Haag.

Lees meer over
Duncan LaurenceEurovisiesongfestival