Koken met Hugo!

Reis af naar Engeland met Britse mosselen en een chocoladestoutcake

Door Romy Kroes··Aangepast:
Reis af naar Engeland met Britse mosselen en een chocoladestoutcake
RTL

Vol verwachting begint je hart te kloppen van dit lekkere menu, want Hugo kookt vandaag met een Brits tintje. Zo gaat hij aan de slag met mosselen die op Britse wijze bereid worden, een lekkere salade en een verrassend toetje, mét stoutbier!

Mosselen op Britse wijze

Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding circa 20 minuten
 

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 2 sjalotten
  • klein bosje tijm
  • 140 gr. gerookte spekreepjes
  • 150 ml. cider (liefst droge)
  • peper
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • paar takjes peterselie
  • 4 plakken zuurdesembrood
     

Extra benodigdheden:

  • mosselpan
     

Frisse salade met karnemelkdressing

Bijgerecht 4 personen

Bereiding 10 minuten
 

Ingrediënten:

  • 3 kropjes little gem of 1 krop bindsla (Romaine sla)
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 bosje bieslook
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 100 ml karnemelk
  • zout en peper
     

Chocoladecake met stoutbier

Bereiding circa 15 minuten + 45-50 minuten bakken + afkoelen
 

Ingrediënten:

  • 175 gr. roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 200 gr. bloem
  • 75 gr. cacao + extra voor bestuiven
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • 200 ml stout bier
     

Extra benodigdheden:

  • mixer
  • cakeblik bekleed met bakpapier
  • fijn zeefje

Britse mosselen

Stap 1: was de mosselen in koud water. Gooi kapotte mosselen weg.

Stap 2: bak de spekjes knapperig in een droge pan, de spekjes geven namelijk zelf genoeg vet af.

Stap 3: pel en snipper de sjalotten en ris de tijm.

Stap 4: voeg de sjalotten en de tijm toe, bak ze ongeveer 2 minuten mee.

Stap 5: draai het vuur hoog, voeg de mosselen toe en schenk de cider eroverheen. Kruid met een beetje peper en doe de deksel op de pan.

Let op: Je hebt een grote pan nodig, de mosselen zullen tijdens het koken verdubbelen in volume omdat de schelpen open gaan staan.

Stap 6: schud af en toe met de pan. Kook de mosselen 5 minuten.

Stap 7: voeg de crème fraîche toe, breng nog een keer aan de kook en serveer met het zuurdesembrood en wat gehakte peterselie.

Frisse salade met een karnemelkdressing

Stap 1: snijd de sla grof, de bleekselderij in stukjes en de bieslook fijn.

Stap 2: pel en rasp de knoflook boven een kommetje. Voeg de mayonaise toe en schenk al roerend de karnemelk erbij. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3: meng de helft van de bieslook door de dressing.

Stap 4: verdeel de sla met de bleekselderij over een schaal. Lepel de dressing erover en bestrooi met de overige bieslook.

Stoutcake met chocolade

Stap 1: verwarm de oven voor op 180°C (onder boven warmte).

Stap 2: mix de boter met de suiker en een snuf zout romig. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor.

Let op: Voeg de eieren echt niet tegelijk toe. Boter neemt vloeistoffen minder goed op en anders krijg je klontjes.

Stap 3: zeef de bloem met de cacao en het bakpoeder boven de kom, mix dit voorzichtig door elkaar. Schenk hierna, al mixend, het bier erbij.

Stap 4: schep het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik en bak in 45-50 minuten gaar.

Stap 5: haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een afkoelrek.

Stap 6: bestuif de cake met cacao.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisEigen Huis & Tuin Lekker LevenKoken