Vijg & walnoottaart

Taart maken moeilijk? Helemaal niet. Deze taart is supermakkelijk, ziet er fantastisch uit en staat binnen drie kwartier op tafel!
Dit heb je nodig (voor 6 personen):
Beslag:
- 60 gr boter
- 50 cl melk
- 150 gr suiker
- 90 gr volkorenmeel
- 150 gr walnotenpoeder
- 4 eieren
Afwerking & opmaak:
- 8 vijgen doormidden gesneden
- 20 halve walnoten
- 30 gr honing
Zo maak je het:
Smelt de boter met de melk 5 minuten in de magnetron. Doe de rest van de ingrediënten van het beslag in de aangegeven volgorde in de beker van de blender en voeg als laatste het boter-melkmengsel toe. Mix alles tot een glad beslag.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk het beslag in een taartvorm en laat 10 minuten rusten. Verdeel de halve vijgen en de halve walnoten over het beslag. Bak de taart 30 minuten in de oven.
Garneer de taart voor het opdienen met honing.
Taart uit de blender
In een halfuurtje een taart op tafel zetten? Het kan! Met het boek Taart uit de blender maak je in een handomdraai een romige chocoladetaart met gehakte hazelnoten, een rabarber-meringuetaart of een taart met frambozen en witte chocolade. Ook een hartige taart is zo gefikst: wat dacht je van tomaten-feta, uien-geitenkaas, curry of zalm? Kwestie van mixen, in de oven zetten en klaar!
