Eigen Huis & Tuin

Dierenharen op je bank? Met deze 3 simpele trucs verwijder je ze snel

Door Eigen Huis & Tuin··Aangepast:
Dierenharen op je bank? Met deze 3 simpele trucs verwijder je ze snel
RTL

Je zou nooit zonder je lieve hond of kat kunnen, maar helaas verharen je beestjes continu waardoor je bank af en toe op de vloer van een kapperszaak lijkt. Dat wil je uiteraard niet, en daarom geven we je 3 tips om deze dierenharen makkelijk te verwijderen.

1. Met een raamwisser

Supersimpel, én je hoeft er niks nieuws voor in huis te kopen: gebruik je raamwisser om de honden- of kattenharen van de bank af te halen. Maak de wisser een beetje vochtig en ga hierna met de wisser over de bank heen. Je zal de vacht van je beestje zo zien ophopen. Gooi tussendoor de haren even in de prullenbak of stapel alles op waarna je de haren weggooit, de keuze is aan jou. Wil je het helemaal perfect schoon hebben? Ga er dan op het einde nog even met een stofzuiger overheen om alle kleine haartjes mee te nemen.

2. Met schoonmaakhandschoenen

Ook een simpele truc waarvoor je maar één ding nodig hebt: schoonmaakhandschoenen. Het werkt eigenlijk hetzelfde als met de raamwisser. Maak de handschoenen een beetje vochtig en ga met je handen over de bank heen. Je zal zo zien dat je in no time een hele bos haren hebt verzameld. Ideaal en hiermee worden je handen ook nog eens niet vies.

3. Gebruik tape

Een andere superhandige manier om alle dierenharen van je bank te verwijderen is om gebruik te maken van plastic tape. Plak de tape op je bank en je haalt er zo de dierenharen vanaf. Eigenlijk lijkt het een beetje op harsen. Kijk wel uit met deze truc! Haal de tape er niet zo hard vanaf als bij harsen. Je wil de bank niet beschadigen met de tape. 

Fotocredits
Headerfoto: PaulHanaoka -Unsplash
Foto 1: SarandyWestfall -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

Lees meer over
SchoonmakenHuisdieren