Koken met Hugo!

Een heerlijk eenpansgerecht met aardappel, spek, ui én camembert!

·Aangepast:
Een heerlijk eenpansgerecht met aardappel, spek, ui én camembert!
RTL

Een nieuwe week vraagt volgens Hugo om een simpel recept. Hij maakt daarom een eenpansgerecht met een Franse twist! Van aardappel, spek, ui en camembert maakt hij een heerlijke maaltijd en daarbij serveert hij een smakelijke koolsalade met karwij.

Aardappel, spek, ui en camembert uit de pan

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten:

  • 800 gr. vastkokende aardappels
  • zout en peper
  • 100 gr. ontbijtspekblokjes
  • 2 uien
  • olijfolie
  • paar takjes salie of een takje rozemarijn
  • 1 camembert (240 gr.)

Extra nodig:

  • ovenvaste koekenpan

Bereidingswijze:

Stap 1: Schil de aardappels en snijd in blokjes van twee centimeter. Zet ze onder water in een pan, voeg een snuf zout toe en kook in 7-10 minuten gaar.

Stap 2: Bak intussen de spekblokjes in een grote, droge koekenpan.

Stap 3: Halveer en pel de uien en snijd ze in smalle partjes.

Stap 4: Voeg een scheut olie toe aan de koekenpan en doe de uien bij het spek. Bak circa 10 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 5: Snijd de salieblaadjes in reepjes.

Stap 6: Giet de aardappels af en laat ze uitdampen. Voeg ze samen met de salie toe bij de uien. Bak 5 minuten. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en flink wat peper.

Stap 7: Verwarm de ovengrill.

Stap 8: Snijd de kaas in plakken en leg op het gerecht. Zet onder de grill tot de kaas gegratineerd is.

Tip: Geen ovenvaste koekenpan? Doe het gerecht dan in een ovenschaal!

Koolsalade met karwij

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 25 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gr. kool (rode of witte)
  • 1 theelepel karwijzaad
  • zout en peper
  • 3-4 eetlepels witte wijnazijn of appelazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gr. gepelde walnoten
  • 1 bosje bieslook
  • 1 zoetzure appels (elstar)

Bereidingswijze:

Stap 1: Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan.

Stap 2: Snijd de kool ragfijn.

Stap 3: Doe in een kom met het karwijzaad, een goeie snuf zout, peper, azijn en olie. Kneed het geheel even flink door elkaar. Laat vervolgens 10-20 minuten staan.

Stap 4: Rooster de walnoten in een droge koekenpan en verdeel ze in grove stukken.

Stap 5: Snijd de bieslook en meng met de salade.

Stap 6: Maak de appel schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng het met de kool.

Stap 7: Presenteer de salade op een schaal en strooi de walnoten erover.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisKokenReceptEigen Huis & Tuin Lekker Leven