Recept van de week

Aspergepizza met pistachenootjes

·Aangepast:
Aspergepizza met pistachenootjes
RTL

Pizza is altijd lekker en eigenlijk best makkelijk zelf te maken. Zoals deze met groene asperges en pistachenootjes.

Ingrediënten voor 2 kleine pizza’s (8-12 porties):

  • 2 pakken van 450 g pizzadeeg (koelvers of ontdooid)
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 350 g geraspte mozzarella (te koop bij AH)
  • 100-150 g groene aspergetips (ca. 40 stuks)
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 30 g gehakte pistachenoten

Bereiden:

Rol elke portie deeg uit tot een cirkel van circa 30 cm doorsnee en leg ze elk op een met olie ingevette bakplaat. Strijk eerst wat olie over het deeg, bestrooi het dan met knoflook & mozzarella. Leg de aspergetips in een sterpatroon op de pizza’s. Bestrooi de asperges met parmezaan & pistachenoten. Besprenkel elke pizza met olijfolie en bestrooi ze voor het bakken met zout en peper.
Bak ze 20 minuten in de oven op 220 graden of volg het voorschrift op de verpakking.

Forest Feast
Zeven jaar geleden verruilde Erin Gleeson haar drukke leven als succesvol foodfotograaf in New York voor een minder hectisch leven in de bossen van Californië. Hier startte ze haar inmiddels wereldberoemde blog The Forest Feast, waarin ze koken, fotograferen en schilderen combineert tot een culinair en artistiek feest. Haar recepten, zoals watermeloen-tomatensalade, perengalettes met tijm en zoete-aardappelchowder, zijn een lust voor het oog en altijd eenvoudig te bereiden. Ideaal voor een zomerse picknick, een lente- of midwinterfeest, een gezellig doordeweeks etentje of een brunch. 

Miniatuurvoorbeeld

Titel: Het nieuwe Forest Feast kookboek
Auteur: Erin Gleeson
Prijs: € 24,95
ISBN: 978 90 5956 778 8
Uitgever: Fontaine