De lupineboon als lekkere vleesvervanger
Een slagerij waar je geen vlees kunt halen. Het klinkt tegenstrijdig, maar het is toch echt waar. Op het Spui in Den Haag heeft namelijk de eerste vegetarische slager van Nederland zijn deuren geopend.
Nieuwe generatie vleesvervangers
Voor echte hammen, rollades en worsten hoef je bij de Vegetarische Slagerij dus niet aan te komen. Alle producten in de schappen zijn gemaakt een nieuwe generatie vleesvervangers, waar de lupineboon het basisingrediënt van vormt.
Smaakt als echt vlees
De lupineboon zit vol met eiwitten en olie en zou, samen met een nieuwe sojastructuur, de vleesvervangers een smaak bezorgen die volgens kenners nauwelijks van het 'echte werk' te onderscheiden is.
Voor ieder wat wils
De vegetarische slager denkt daarom dat zijn 'vlees' geschikt is voor zowel vegetariërs die nog wel iets extra's bij hun aardappels en groenten willen, als voor de verstokte vleeseters, die eigenlijk wel willen minderen.
Speciaal voor RTLNieuws.nl laat topkok Marco Westmaas zien welke smakelijke hapjes je met lupine kunt maken