Opspuiten lippen

Loes liet fillers zetten bij bekende kliniek: 'Echt vreselijk'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© iStockLoes liet fillers zetten bij bekende kliniek: 'Echt vreselijk'
RTL

"Bij sommigen valt het heel mooi uit, maar bij sommigen ook helemaal niet." Loes liet vijf jaar geleden tijdelijke fillers zetten en ontdekte dat ze bij de laatste categorie hoort. "Ik heb drie dagen niet meer kunnen werken."

De behandeling verliep ook al niet echt prettig, vertelt dertiger Loes* aan RTL Nieuws. "Dat was echt vreselijk." Vijf jaar later heeft ze nog altijd last van haar 'tijdelijke' fillers. 

'Lippen vijf keer groter dan normaal'

Het resultaat was in eerste instantie ook niet om over naar huis te schrijven.  "Het was echt malaise. Mijn lippen werden vijf keer zo groot dan normaal."

Het werd zo erg, dat Loes noodgedwongen thuis moest blijven na haar behandeling. "Ik heb drie dagen niet kunnen werken. Mijn lippen waren zo dik dat ik mij niet op straat kon vertonen."

Alarm over risico’s van 'mooimakende' fillers
Lees ook

Alarm over risico’s van 'mooimakende' fillers

'Nog steeds last van'

Hoewel de problemen na een tijdje leken te verdwijnen, bleven de kwaaltjes maar terugkomen. "Zoals na een avondje stappen. Steeds werd mijn lip een beetje dik en had ik een kloppend gevoel. Zelfs vijf jaar later heb ik er soms nog last van."  

Loes had nooit verwacht dat het zo mis kon gaan bij het zetten van fillers. "Ik ging naar een bekende kliniek waar ik niet echt ben gewaarschuwd voor wat er allemaal mis kon gaan. Nu kan elke ingreep risicovol zijn, maar wat kan er misgaan bij het inbrengen van een lichaamseigen stof?"

Iedereen boven de achttien jaar mag in Nederland tijdelijke fillers laten inspuiten. Dat is iets anders dan botox. Artsen maken zich zorgen om deze tijdelijke fillers, omdat ze vaak veel permanenter zijn dan wordt beweerd. Dit is hoe de fillers werken.

'Doe het niet'

Zelf zal ze niet snel fillers meer zetten, niet tot er meer bekend is over de langetermijngevolgen. "Ik wil tegen alle jonge meiden zeggen het nu nog niet te doen. Het is het niet waard."

* De naam van Loes is gefingeerd, haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees meer over
FillersGezondheidszorg