Zoek het op

Meer positieve tests in 264 gemeenten, bekijk de cijfers in jouw gemeente

Door Deborah de Nies··Aangepast:
© ANP/RTL NieuwsMeer positieve tests in 264 gemeenten, bekijk de cijfers in jouw gemeente
RTL

Het aantal positieve coronatests in Nederland is de afgelopen week opnieuw gestegen. Deze stijging is bijna overal in het land terug te zien. In verhouding werden de meeste coronagevallen gemeld in de gemeente Zwartewaterland (Overijssel). Bekijk hier hoe jouw gemeente ervoor staat.

Waar het vorige week nog in de helft van de Nederlandse gemeenten de goede kant leek op te gaan, is de situatie in de meeste gemeenten nu minder rooskleurig. In 264 van de 352 Nederlandse gemeenten is het aantal nieuw gemelde positieve tests hoger dan een week geleden.

Op de kaart hieronder is te zien hoe de nieuw gemelde positieve tests verdeeld zijn over het land. Klik op je eigen gemeente om de cijfers te bekijken en vergelijken.

Het aantal positieve tests per gemeente tussen 10 en 16 maart

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Bijna overal risiconiveau 'zeer ernstig' of 'ernstig' 

In alle 352 Nederlandse gemeenten is deze week minimaal één nieuw coronageval gemeld. Met omgerekend 917 positieve coronatests per 100.000 inwoners zijn in verhouding veruit de meeste coronagevallen gemeld in de gemeente Zwartewaterland. Hierna volgen de gemeenten Edam-Volendam (743), het Gelderse Maasdriel (627) en Hoorn (521).

Op basis van het aantal gemelde positieve coronatests vallen bijna alle gemeenten binnen het risico risiconiveau 'zeer ernstig' (125) of 'ernstig' (209). In deze gemeenten zijn de afgelopen week meer dan 250 of meer dan 100 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners gemeld. In vergelijking met vorige week nemen deze aantallen toe.

Hoogste aantal coronabesmettingen sinds half januari, maar ook flinke toename tests
Lees ook

Hoogste aantal coronabesmettingen sinds half januari, maar ook flinke toename tests

Meeste positieve tests in veiligheidsregio Noord-Holland-Noord

De landelijke stijging is ook terug te zien in 24 van de 25 veiligheidsregio's. Alleen in de regio Gooi en Vechtstreek daalde het aantal nieuw gemelde positieve coronatests. In verhouding zijn de meeste nieuwe coronagevallen gemeld in de regio Noord-Holland-Noord. Hier werden 360 nieuwe positieve coronatesten per 100.000 inwoners gemeld.

Geen enkele veiligheidsregio komt in de buurt van het gewenste risiconiveau 'waakzaam'. Dit risiconiveau geldt pas bij minder dan 35 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners per week. De minste coronagevallen werden de afgelopen week gemeld in regio Limburg-Zuid. Hier werden de afgelopen week 139 nieuwe positieve coronatests per 100.000 inwoners gemeld.

Lees meer over
Covid-19CoronatestCoronavirus