'Weerzinwekkend'

Gewapende man wilde Tim Hofman doden in BNNVARA-gebouw

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© MMPGewapende man wilde Tim Hofman doden in BNNVARA-gebouw
RTL

Een 41-jarige man uit Breda is vorige maand met een vuurwapen en een mes het BNNVARA-gebouw in Hilversum binnengelopen. Hij verklaarde daar dat hij presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen. De man is toen opgepakt, meldt de omroep.

Het incident gebeurde op 6 september in de avond. De man meldde zich bij de beveiliging, waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens BNNVARA zijn er geen explosieven gevonden. Dat werd eerder wel door weekblad Panorama gesuggereerd.

De verdachte man was al eerder die dag in het pand geweest om via de receptie een ontmoeting met Tim Hofman te regelen. Dat lukte niet, dus keerde hij 's avonds terug.

Motief niet duidelijk

Wat zijn motief was, is nog niet duidelijk. Hij was geen ex-medewerker of op andere wijze verbonden aan BNNVARA of een andere omroep. Ook heeft hij niet in het programma BOOS van Tim Hofman gezeten.

Het incident heeft volgens BNNVARA-directeur Lonneke van der Zee grote indruk gemaakt op de omroep. In een verklaring stelt ze dat de eerste zorg is uitgegaan 'naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS'. "Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact."

Het pand van BNNVARA.© ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
Het pand van BNNVARA.

"Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo'n ernstig incident."

Het personeel van BNNVARA werd vandaag op de hoogte gesteld. Ook VPRO en Human, die in hetzelfde gebouw zitten, zijn geïnformeerd.

'Even slikken'

"Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees", reageert Tim Hofman op Instagram. "Maar ik ben evengoed blij dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan."

Hofman schrijft dat hij goed is opgevangen door zijn persoonlijke omgeving. Hij was tijdelijk afwezig op sociale media, schrijft hij. "Dat had hier mee te maken."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Zit nog vast

Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat de man wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor moord, het bezit van een vuurwapen en bedreiging. "Daar zit hij nu voor vast. Het onderzoek is nog bezig, dus het betreft een voorlopige verdenking", laat een woordvoerder weten.

Naar verwachting is in december de eerste inleidende zitting in de rechtbank.

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
Tim HofmanBNNVARALink in bioEditie NL Link in bioHilversum