Drie flats

Explosies in Amsterdam na dood rapper Bigidagoe, boodschap achtergelaten: 'War'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPExplosies in Amsterdam na dood rapper Bigidagoe, boodschap achtergelaten: 'War'
RTL

In Amsterdam zijn vannacht bij twee flatgebouwen explosies geweest, waarna er op de muur het woord 'war' (oorlog) werd geschreven. Bij nog een derde explosie werd voor zover bekend geen boodschap achtergelaten, maar de politie vermoedt dat ze te maken hebben met de schietpartij afgelopen weekend waarbij rapper Bigidagoe omkwam.

De politie houdt er rekening mee dat die schietpartij en de explosies van vannacht te maken hebben met een ruzie tussen conflicterende rapgroepen en het criminele milieu.

Zaterdag is de uitvaart van de rapper bij het crematorium en begraafplaats Westgaarde in Amsterdam Nieuw-West. De politie kan nog niet zeggen of er extra beveiligingsmaatregelen worden genomen.

Politie hoopt dat arrestatie geweld voorkomt na dood Bigidagoe
Lees ook

Politie hoopt dat arrestatie geweld voorkomt na dood Bigidagoe

Afgelopen nacht ontploften er op een vierde plek in de stad nog een explosief. De politie liet eerder vanmorgen al weten ervan uit te gaan dat die geen verband houdt met de andere drie.

Eerder doelwit schietpartij

Danzel Silos, beter bekend als Bigidagoe van de rapgroep Zone6, werd afgelopen zondagochtend vroeg doodgeschoten na een feest in Amsterdam. Volgens Het Parool werd Bigidagoe gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van de rapformatie. Leden van deze groep zouden de afgelopen jaren veelvuldig in verband zijn gebracht met zware criminaliteit zoals internationale drugshandel en ernstig geweld.

Bigidagoe was in 2020 ook al slachtoffer van een schietpartij, toen werd hij beschoten in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Een paar dagen daarna werd de woning van de moeder van de rapper beschoten. Kort daarna bracht de rapper een nummer uit over die schietpartij.

Rapper Bigidagoe © @bigidagoez6
Rapper Bigidagoe

Bij de politie is na een uitzending van Opsporing Verzocht een tip binnengekomen over de moord op de rapper. 

Weet jij meer over dit onderwerp of wil je een misstand melden? Dan kun je de redactie (anoniem) tippen. Klik hier om ons berichtjes en foto's te sturen via WhatsApp naar dit nummer: +31641663754 of mail naar onderzoek@rtl.nl. Je gegevens nemen we in behandeling volgens ons privacystatement

Lees meer over
ExplosieCriminaliteitLink in bioAmsterdam