Schoon genoeg van wildpoepende bezorgers: Naomi zet bordje voor huis
Naomi Harreman uit Terneuzen (Zeeland) heeft er wel even genoeg van. Toen ze voor de zoveelste keer een poepende pakketbezorger zag zitten vanuit haar raam, ondernam ze actie. Ze zette een bordje neer in de groenstrook bij haar huis met daarop een niet mis te verstane boodschap: wildpoepen verboden.
Harreman benadrukt dat ze niets tegen pakketbezorgers heeft. Integendeel, ze is juist erg blij met ze. Met het Suikerfeest, op Valentijnsdag of rond de kerst zorgt ze voor iets lekkers. En ook het bordje bij haar huis komt uit een goed hart. "Ik doe het ook voor de bezorgers", zegt ze. "Zodat ze hier in de buurt een fatsoenlijke oplossing krijgen voor als ze naar het toilet moeten."
Harreman zou nergens liever wonen. Alleen zit ze dus met dat ene grote nadeel. Er is geen openbare toiletvoorziening in de buurt en de groenstrook bij haar huis blijkt een geliefd alternatief. "Als er nou een openbaar toilet zou komen, al is het maar een mobiel toilet, dan zou het probleem al zijn opgelost", denkt ze.
Want het is erg onaangenaam om regelmatig tegen vreemde blote billen aan te kijken. "Zeker tussen de middag als je aan het lunchen bent. Ik denk dat het per jaar wel een keer of tien gebeurt dat we naar buiten kijken en er zit iemand in de bosjes te poepen. Niet alleen pakketbezorgers, ook medewerkers van de kabeldiensten doen het weleens. Gelukkig wordt het nu lente en komen er weer blaadjes aan de bomen. Dan neemt de overlast iets af. Wildplassen gebeurt er zelfs nog veel vaker. Het mag van mij allemaal wel stoppen."
Andere beplanting
"Deze mevrouw woont in een vrij nieuwe woonwijk met weinig openbare voorzieningen, enkel een school en een supermarkt en verder alleen maar huizen" zegt wethouder Jurgen Vervaet (Openbare Ruimte) in een reactie. "Ik kan me voorstellen dat je als pakketbezorger in hoge nood niet direct weet waar je dan naartoe moet. Maar dit hoort natuurlijk niet."
De gemeente zegt toe te willen kijken naar andere beplanting voor het huis van Harreman, maar ziet geen rol voor zichzelf weggelegd in het creëren van openbare toiletgelegenheid. "Een openbaar toilet zal dit probleem naar mijn idee ook niet oplossen", zegt Vervaet. "Niet iedere medewerker van elke bezorgdienst zal daar de weg naartoe weten te vinden."