'Ik was erg boos'

'Vader slachtoffer Lelystad (18) stuurde bekentenis per mail'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© SPSMedia / RTL Nieuws'Vader slachtoffer Lelystad (18) stuurde bekentenis per mail'
RTL

De vader van de 18-jarige Ryan al Najjar uit Joure, die vorige week dood werd aangetroffen in het water aan de Knardijk in Lelystad, zou volgens De Telegraaf mogelijk hebben bekend zijn dochter te hebben gedood. De krant zegt twee mails te hebben ontvangen van een man die beweert de vader te zijn. De politie bevestigt aan RTL Nieuws deze mails in handen te hebben, maar doet geen uitspraken over de inhoud daarvan.

De 52-jarige vader Khaled zou volgens De Telegraaf hebben geschreven dat hij alleen handelde. De twee mannen van 20 en 22 jaar, die maandag zijn opgepakt en in volledige beperking zitten, zouden volgens de man niks met de dood van Ryan te maken hebben. De volledige beperking houdt in dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben.

De vermeende vader zou verder hebben geschreven dat hij 'heel erg boos' op zijn dochter was, met daarbij een emoji van een rood boos gezicht.

Twee verdachten opgepakt om dood vrouw (18) in Lelystad
Lees ook

Twee verdachten opgepakt om dood vrouw (18) in Lelystad

Hij zou momenteel in Turkije zijn, maar bereid zijn terug te keren naar Nederland om zich voor de rechter te verantwoorden, meldt De Telegraaf.

Gevonden in water

De 18-jarige Ryan uit Joure, die ook wel Rayan werd genoemd, werd op 28 mei gevonden in het water langs de Knardijk in Lelystad. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Ze is op 22 mei voor het laatst in Joure gezien.

De burgemeester van Joure, Fred Veenstra, reageerde vandaag geschokt op het nieuws. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd", zei hij tegen RTL Nieuws. "Dat een jong meisje op deze manier om het leven komt, dat is niet te bevatten."

Groot onderzoek

De politie is onder leiding van het Openbaar Ministerie samen met een Team Grootschalig Opsporing (TGO) een groot rechercheonderzoek gestart naar de dood van de vrouw. Er wordt onder meer onderzocht waar Ryan in de tussentijd is geweest en wat er in die periode met haar is gebeurd.

Eventuele getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
DoodMisdrijfPolitieJoureLelystad