Weerbericht

Zon keert voorzichtig terug: volgende week plaatselijk zomers

Door Buienradar/RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPZon keert voorzichtig terug: volgende week plaatselijk zomers
RTL

Na de buien van de afgelopen dagen worden dat er vandaag snel minder en gaan we vaker de zon zien. Bovendien gaan de temperaturen vanaf vandaag dagelijks in stapjes omhoog tot we volgende week zelfs weer plaatselijk de zomerse 25 graden kunnen halen.

Vanochtend komt op een aantal plaatsen mist voor en is het nog even oppassen in het verkeer. De eventuele mist zal echter snel verdwijnen en plaatsmaken voor af en toe zon. Met name in het westen en noorden trekken ook nog een aantal buien van noord naar zuid.

In het binnenland is het vrij koud bij de start van de dag en liggen de temperaturen hier en daar onder de 4 graden. Eerst is er weinig wind, maar die gaat toenemen naar matig boven land tot vrij krachtig aan zee en komt uit het noordwesten.

Bekijk hier de actuele temperatuur:

Buienradar

Vanmiddag trekken de laatste buien naar het zuidoosten weg en wordt het op veel plaatsen droog. Ook komt dan de zon wat vaker tevoorschijn en wordt het een fractie minder fris dan gisteren met een temperatuur van 16 graden. De noordenwind is merkbaar aanwezig en waait matig boven land tot vrij krachtig aan zee.

Opklaringen

Vanavond is het op de meeste plaatsen droog en klaart het soms flink op. De noordenwind neemt af tot er landinwaarts nog maar weinig wind overblijft, aan zee staat dan nog een matige wind. Vannacht zijn er opklaringen en houden de meeste plaatsen het droog. Landinwaarts kan het weer flink afkoelen tot ongeveer 4 graden, dichtbij zee is het met 11 graden minder koud. De kans op mist is komende nacht kleiner.

Morgen ziet het weer er goed uit en blijft het overal droog. Er zijn zonnige perioden en de temperatuur komt met 17 tot 19 graden weer wat hoger uit dan de afgelopen dagen. Het is ook vrij rustig weer met slechts een zwakke tot matige noordwestenwind.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
BuienradarWeersverwachtingWeer