Moord in consulaat

Bizarre wisseltruc: 'Verdachte droeg kleding Khashoggi na moord'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Getty ImagesBizarre wisseltruc: 'Verdachte droeg kleding Khashoggi na moord'
RTL

Een van de verdachten van de moord op journalist Jamal Khashoggi droeg diezelfde dag diens kleding. Dat blijkt uit camerabeelden van de Turkse autoriteiten.

Op de beelden, die in handen zijn van CNN, is verder te zien dat de verdachte een nepbaard en bril draagt wanneer hij het Saoedische consulaat via de achterdeur verlaat. Hij lijkt daarmee door te moeten gaan als een dubbelganger van de journalist, zegt een Turkse overheidsmedewerker tegen CNN. 

Wisseltruc

De man die Khashoggi's kleding draagt is geïdentificeerd als Mustafa el-Madani. Volgens de Turkse autoriteiten maakte hij deel uit van wat de onderzoekers een doodseskader noemen, dat de opdracht had om Khashoggi te vermoorden. 

Tijdlijn: dit gebeurde tot nu toe in de vermissingszaak van Jamal Khashoggi
Lees ook

Tijdlijn: dit gebeurde tot nu toe in de vermissingszaak van Jamal Khashoggi

Vier uur voordat hij het overheidsgebouw verliet, betrad Madani het gebouw in heel andere kleding.  "Khashoggi's kleding was waarschijnlijk nog steeds warm toen Madani die aandeed", zegt de Turkse overheidsmedewerker tegen CNN. 

Opgewacht door doodseskader

Op 2 oktober ging Khashoggi, die in Saoedi-Arabië bekendstond als een kritische journalist, in Istanbul het consulaat binnen. Hij had een afspraak om papieren voor zijn huwelijk op te halen. Hij kwam nooit meer naar buiten. De Turkse regering wist meteen te melden dat hij was vermoord in het consulaat, door een uit Saoedie-Arabië ingevlogen doodseskader, dat hem binnen opwachtte.

Saoedi-Arabië lijkt er werkelijk alles aan gedaan te hebben om de moord op de kritische journalist Khashoggi te verdoezelen
Lees meer over
Jamal KhashoggiMoordTurkije