Covid-19

Vriendinnen VS vieren einde quarantaine en raken dan allemaal besmet met corona

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© News4jaxVriendinnen VS vieren einde quarantaine en raken dan allemaal besmet met corona
RTL

Een groep van zestien Amerikaanse vriendinnen die wel genoeg had van de lockdown, is tijdens een avondje uit in het stadje Jacksonville Beach besmet geraakt met het coronavirus.

Erika Crisp uit de Amerikaanse staat Florida, een van de zestien vrouwen, vertelt erover tegen een lokale nieuwszender. Ze was wekenlang in quarantaine gebleven, had alle instructies steeds netjes opgevolgd en toen het virus eindelijk onder controle leek, ging het alsnog mis.

"We hebben het versoepelen van de coronamaatregelen gevierd in een pub. Daar zijn we allemaal besmet geraakt met corona. Het moet daar zijn gebeurd. Een andere verklaring is er eigenlijk niet", zegt ze.

Amerika herdenkt en viert feest, maar nadert 100.000 coronadoden
Lees ook

Amerika herdenkt en viert feest, maar nadert 100.000 coronadoden

Niet alleen Erika en haar vijftien vriendinnen, ook andere bezoekers van Lynch's Irish Pub werden positief getest op het coronavirus.

Te veel risico

Erika denkt dat zij en haar vrienden te veel risico hebben genomen. "We hebben het virus onderschat op het moment dat het verdwenen leek."

Met Erika gaat het naar omstandigheden goed. Ze heeft relatief weinig last gehad van het virus. Terugkijkend zegt ze dat het te vroeg was voor een versoepeling. "In het vervolg moeten we op z'n minst een mondkapje op en voldoende afstand houden."

740 nieuwe coronadoden

De afgelopen 24 uur zijn in de Verenigde Staten 740 nieuwe doden geregistreerd als gevolg van het coronavirus. Daarmee komt het totaalaantal doden op de VS op 116.854.

De vijftig staten melden onderling grote verschillen in besmettingen en doden. Zo zijn ruim 5000 van de 23.000 besmettingen in de afgelopen 24 uur toe te schrijven aan twee staten (Texas en Arizona), blijkt uit gegevens van de John Hopkins Universiteit.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
CoronavirusVerenigde Staten