Schokkende beelden

Agente VS schiet doorgedraaide man dood die weigerde mondkapje te dragen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Agente VS schiet doorgedraaide man dood die weigerde mondkapje te dragen
RTL

Een Amerikaanse politieagente heeft een man van dichtbij doodgeschoten die doordraaide toen hij in een winkel werd aangesproken omdat hij geen mondkapje droeg. Daarbij stak hij een klant neer. Kort daarna ging hij de agente te lijf die probeerde hem aan te houden. Van het incident zijn schokkende beelden vrijgegeven.

De 43-jarige Sean Ernst Ruis liep zonder een mondmasker een winkel binnen in het plaatsje Windsor Township, in de staat Michigan. Een klant die wel een masker droeg, sprak hem daarop aan. Omdat het dragen van een masker in Michigan verplicht is in winkels, weigerde het personeel Ruis te helpen.

Klant neergestoken

Tijdens de ruzie die daarop volgde, trok Ruis een mes en stak een 77-jarige klant neer. Die raakte daarbij zwaargewond. De dader vluchtte in zijn auto en de politie riep agenten op uit te kijken naar de verdachte. Een agente in een woonwijk zag Ruis voorbijrijden en hield hem aan.

Op verschillende videobeelden is te zien hoe hij uit zijn auto stapt en op de agente afloopt met een mes in zijn hand. De agent loopt achteruit en beveelt hem zijn mes te laten vallen. Hij blijft op haar aflopen. Op de camerabeelden van de agent is te zien dat hij in één hand twee messen heeft en in een andere een schroevendraaier.

De agent schiet verschillende keren op Ruis, waarop die ineenzakt. Hij zal later in het ziekenhuis overlijden.

Het incident is hier te zien (pas op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren)

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Agent VS ontslagen na doodschieten zwarte man, politiechef stapt op
Lees ook

Agent VS ontslagen na doodschieten zwarte man, politiechef stapt op

Lees meer over
Verenigde Staten