Uit voorzorg

Duitsland bestelt al coronavaccins voor 2022

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Duitsland bestelt al coronavaccins voor 2022
RTL

Duitsland heeft al coronavaccins voor volgend jaar besteld, in het geval die noodzakelijk zijn om de bevolking immuun te houden. Dat zei gezondheidsminister Jens Spahn vandaag tijdens een online-bijeenkomst met mensen uit de medische zorg.

"We hebben nieuwe bestellingen gedaan voor 2022, om tenminste iets achter de hand te hebben", zei Spahn.

Niemand weet of die vaccins ook daadwerkelijk nodig zijn, vertelde hij. "Nu de productiecapaciteit wordt uitgebreid, bestellen we vaccins als een voorzorgsmaatregel. Hebben we ze niet nodig, prima, maar als we ze wel nodig hebben dan zijn ze beschikbaar."

Zo kan het ook: vaccineren tegen corona in de super
Lees ook

Zo kan het ook: vaccineren tegen corona in de super

De bijeenkomst werd gehouden te midden van groeiende kritiek in Duitsland op de trage voortgang van vaccinaties. Spahn verdedigde zich door te zeggen dat 2,3 van de 83 miljoen Duitsers inmiddels een eerste dosis van het vaccin toegediend hebben gekregen.

Verdeling vaccins

Maandag wordt in Duitsland gesproken over de verdeling van vaccins. Daarbij zijn aanwezig nationale en regionale overheden, deelstaten, vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven en de EU.

Deelstaat Beieren wil een grotere stem krijgen in de verdeling van de vaccins onder groepen die dat het hardste nodig hebben. Beieren wil dat ook de eventuele toelating van Chinese en Russische vaccins in Europa wordt overwogen.

Gezondheidsautoriteiten hebben vandaag 13.321 nieuwe infecties gemeld in Duitsland, evenals 794 overlijdens door toedoen van het longvirus.

Lees meer over
CoronavaccinVaccinatieCoronamaatregelenDuitsland