Onafscheidelijk

Helft van beroemde Siamese tweeling stapt in huwelijksbootje

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Abby Hensel @ FacebookHelft van beroemde Siamese tweeling stapt in huwelijksbootje
RTL

Abby Hensel, de helft van de bekende Siamese tweeling Abby en Brittany, is getrouwd. De tweeling is bekend van documentaires en realityseries zoals Joined for Life van Discovery Channel en Abby & Brittany van TLC uit 2012.

Volgens verschillende Amerikaanse media zoals Today werd het huwelijk met veteraan Josh Browling al in 2021 gesloten, maar is dat nu pas ontdekt. Abby en Brittany zijn de laatste jaren minder in de media verschenen, en wonen nu in de staat Minnesota, waar ze lesgeven op een school.

Abby en Brittany (34) zijn een zogenoemde dicefalische Siamese tweeling. Dat betekent dat ze twee hoofden hebben, en allebei eigen hersenen, harten en andere organen, die zich in één torso bevinden. Onder de middel delen ze hun lichaam. Abby heeft controle over de rechterarm en -been en Brittany over het linkerbeen en de linkerarm.

Hieronder zie je beelden van de dans van het bruidspaar tijdens het huwelijksfeest:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Zij werden internationaal bekend toen ze in 1996 in de Oprah Winfrey Show te gast waren.

In 2012, bij de première van de realityshow Abby & Brittany, zeiden ze tegen ABC News: "Mensen zijn altijd al nieuwsgierig naar ons geweest, om voor de hand liggende redenen. Onze ouders hebben ons opgevoed in de overtuiging dat we alles konden doen wat we wilden."

Het gelukkige paar.© Joshua Bowling @ Facebook
Het gelukkige paar.
Lees meer over
HuwelijkVerenigde Staten