Overname mislukt

Fietskledingmaker AGU dreigt onderuit te gaan, uitstel van betaling aangevraagd

·Aangepast:
© Dominika Zarzycka/NurPhoto/Rex by shutterstock via ANP Fietskledingmaker AGU dreigt onderuit te gaan, uitstel van betaling aangevraagd
RTL

AGU, een grote Nederlandse fabrikant van fietskleding, zit in de problemen. Het bedrijf heeft surseance van betaling aangevraagd nadat een overname mislukt is.

"AGU heeft met succes vanaf december 2023 een whoa-procedure doorlopen, op voorwaarde van financiering," aldus de Alkmaarse Groothandels Unie (AGU) in een persbericht. "Helaas is afgelopen week gebleken dat niet aan de financieringsvoorwaarden kon worden voldaan."

Het bedrijf dat al sinds 1966 bestaat, verkoopt fietskleding, regenkleding, zemen en fietstassen en heeft onder meer een samenwerkingsverband met proefploeg Visma-Lease a Bike, dat in kleding van het bedrijf rijdt. 

In 2022 schreef AGU rode cijfers, een verlies van 1,7 miljoen euro, schreef vakmedium Nieuwsfiets in mei. Een jaar eerder werd nog een positief resultaat van 1,12 miljoen euro geboekt. De problemen zouden onder meer veroorzaakt worden door het verlies van een grote klant, de oorlog in Oekraïne en hoge voorraden.

Visma met debutant Van Aert en titelverdediger Kuss naar Vuelta
Lees ook

Visma met debutant Van Aert en titelverdediger Kuss naar Vuelta

Eind vorig jaar werd de whoa-procedure gestart. Dat is een manier waarop wankelende bedrijven via een akkoord met schuldeisers een faillissement kunnen proberen te voorkomen. Intussen liep de samenwerking met Visma-Lease a Bike gewoon door.

Ondanks de aanvraag van surseance, is er bij AGU nog hoop op een mooie toekomst. De webshop blijft gewoon open. Intussen hoopt het bedrijf alsnog een nieuwe eigenaar of geldschieter te vinden die "de voortzetting van het erfgoed kan waarborgen". 

 

Lees meer over
Surseance van betalingFietsenWielrennen