Miljoenennota

Prinsjesdag op RTL Z: alle plannen en wat ze betekenen voor jouw portemonnee

Door RTL Z··Aangepast:
Prinsjesdag op RTL Z: alle plannen en wat ze betekenen voor jouw portemonnee
RTL

Vanmiddag presenteert het kabinet-Schoof zijn plannen in de Miljoenennota. RTL Z is er vanaf 15 uur live bij met een speciale RTL Z-Prinsjesdaguitzending. We bespreken de maatregelen en laten zien wat ze betekenen voor jouw portemonnee.

We hebben een bomvolle gastenlijst. Hoogleraar overheidsfinanciën Bas Jacobs schuift aan. Volgens hem rijdt het kabinet met zijn begroting wel erg dicht langs de vangrail. RTL Z-econoom Jacob Schoenmaker laat in zijn grafieken onder meer zien hoe het gesteld is met de staatskas en hoe weinig we eigenlijk (nog steeds) uitgeven aan Defensie.

Eerste keer koffertje

We interviewen minister van Financiën Eelco Heinen, die voor het eerst het befaamde koffertje mag dragen. We vragen Eddy van Hijum, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, naar de koopkrachtplaatjes. Politiek verslaggever Frits Wester duidt voor ons de Haagse plannen. Ondertussen pluist verslaggever Gert-Jan Verstegen samen met de redactie de Miljoenennota uit en leest alle plannen van de bewindslieden. 

Ondernemers reageren

Ook zijn we bij ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB Nederland. We spreken met VNO-voorzitter Ingrid Thijssen. En vragen ondernemers hoe zij het geld zouden verdelen. We gingen langs bij mode-ondernemer Danique Bossers, die merkt dat de kosten hard blijven stijgen. En dat het moeilijk is om personeel extra te laten werken, omdat het fiscaal niet loont. 

Wat vindt Nederland?

Gijs Rademaker van het RTL Nieuwspanel peilt de stemming in het land. Kortom, een bomvolle uitzending. Met alle plannen en reacties uit Den Haag en van ondernemers. Plus duiding van economen wat deze plannen betekenen voor de staatsfinanciën en jouw portemonnee. 

Tussen 15.00u en 17.00u live op kanaal 11 of 12 en in de RTL-app.