Kijk hier bij welk tankstation in jouw provincie je het goedkoopst tankt
Wil je goedkoop tanken? Dan moet je bij tankstation Kreuze in Havelte (Drenthe) zijn. Daar betaalde je voor een liter benzine het afgelopen jaar gemiddeld 1,7125 euro. Maar ook in andere provincies kun je goedkoop de tank volgooien, als je weet waar je zijn moet.
Multitankcard, marktleider op gebied van tankpassen, bekeek de prijs van brandstof bij de 3500 tankstations in Nederland tussen januari en november 2024. In Overijssel ben je vaak het goedkoopste uit. Maar liefst vier tankstations uit Steenwijk staan in de top 10 goedkoopste benzinestations.
Het gaat dan om de gemiddelde prijs over de maanden januari tot en met november. De dagprijs kan hiervan afwijken.
Het noorden is niet altijd goedkoop. Op Ameland (2,3529 euro en 2,261 euro) was je gemiddeld het duurst uit als benzinerijder in Nederland, gevolgd door het Terschellingse Midsland (2,2330 euro).
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Ook voor diesel zijn er flinke verschillen. Zo betaalde je dit jaar bij Fieten Olie in Steenwijk voor een liter diesel gemiddeld 1,50 euro. Bij de Esso in het Limburgse Bocholtz is dat al acht cent meer, terwijl dit tankstation nog op nummer 10 in de landelijke dieseltop 10 met goedkoopste tankstations staat.
Steeds groter verschil met snelweg
Opvallend is verder dat het verschil tussen het wel of niet tanken langs de snelweg in 2024 wederom groter is geworden, aldus Multitankcard. Gemiddeld waren tankstations die niet langs de snelweg staan ruim 17,5 cent per liter goedkoper. Een jaar eerder was dat verschil 15,2 cent per liter en het jaar daarvoor was dit nog 'maar' 14,3 cent per liter.
Minder getankt
Het totale aantal tankbeurten dat Multitankcard registreerde, daalt vanwege de opkomst van elektrisch rijden. Er is echter geen overzicht van goedkoopste en duurste laadplekken omdat wat je betaalt soms ook afhankelijk is van de laadpasaanbieder en je tegenwoordig soms ook 'parkeergeld' hebt om laadpaalklevers te ontmoedigen.
Politiek Den Haag ruziede vorig jaar over de vraag of de benzineaccijns bevroren moest worden of niet. Dat zie je in onderstaande video: