'Niet goed bij je hoofd'

Klanten Easypark woedend over enorme prijsverhoging: tot wel 18 keer duurder

Door RTL Z··Aangepast:
© ANPKlanten Easypark woedend over enorme prijsverhoging: tot wel 18 keer duurder
RTL

Parkeerapp Easypark heeft de woede van klanten op zich gehaald door de servicekosten enorm omhoog te gooien. Nu betaal je nog 39 cent per parkeeractie bovenop het lokale parkeertarief, onafhankelijk van hoe lang je parkeert. Dat wordt vanaf 1 mei 15 procent van je parkeerkosten, met een maximum van 7 euro per dag en 70 cent per uur. In sommige gevallen gaan gebruikers daardoor 18 keer zoveel servicekosten betalen.

Easypark heeft klanten daarover per mail geïnformeerd. De nieuwe voorwaarden gaan gelden voor klanten die betalen per transactie. Alleen klanten die heel kort ergens parkeren, kunnen goedkoper uit zijn. Het starttarief wordt namelijk 19 cent, iets minder dus dan de vaste kosten van 39 cent die tot nu toe werden gehanteerd.

Veel duurder

Maar het wordt al snel een stuk duurder. Parkeer je twee uurtjes op een plek waar het uurtarief 4 euro is, dan ben je vanaf 1 mei al 1,20 extra kwijt aan Easypark. Aanzienlijk meer dan 39 cent dus.

Helemaal bont wordt het als je ergens een dagje staat. Met een parkeertarief van 4,70 per uur, en dat is tegenwoordig helemaal niet uitzonderlijk, zit je na 10 uur parkeren al aan 7 euro servicekosten. Dat is dus 18 keer zoveel als de 39 cent die het bedrijf tot nu toe rekent.

Klanten kwaad

Klanten reageren dan ook woedend. "Daaag EasyPark jullie zijn niet goed bij je hoofd", schrijft een ontevreden klant op X. "#easypark haha alsof het netto beter is voor de klant! We zijn niet gek hoor. Twee uurtjes voor 5 euro parkeren en je betaalt ook nog even 1,50 aan jullie…afzetters", reageert een ander.

"Ik heb gister mijn EasyPark account opgezegd, dit is echt complete idioterie", schrijft weer een ander.

Andere landen

"Ons aangepaste prijsmodel sluit aan bij de standaard prijsstructuur van de EasyPark-app, die gebruikt kan worden in meer dan 20 landen in Europa", geeft Easypark als reden voor de prijswijziging. Met andere woorden: het bedrijf doet dit in andere landen ook al zo, dus vanaf nu ook in Nederland.

Een woordvoerder van het bedrijf laat weten te begrijpen dat de prijsaanpassing 'vragen oproept' bij klanten en dat het bedrijf een balans zoekt tussen betaalbaarheid en de waarde die de dienst biedt.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Consumentenbond deed eind vorig jaar onderzoek naar de voor- en nadelen van verschillende parkeerapps.

Naast EasyPark worden genoemd: ANWB Parkeren waar ANWB-leden voordeel krijgen, Flitsmeister waarmee je ook gewaarschuwd wordt voor flitsers en Stadsparkeren waarbij het mogelijk is om te betalen met je ov-chipkaart. Verder worden ook gemeld: Yellowbrick, APP-Parking en de Rabo App.

Nu in de straten van de Vogelbuurt in Dordrecht een parkeervergunning nodig is, ruilt de ene na de andere bewoner de groene voortuin in voor tegels, zo zie je in deze video.

Lees meer over
ParkerenZ link in bio