Transformers One

Lonneke (21) staat met eigen pak als Transformer op de rode loper in New York: 'Heel vet'

·Aangepast:
© Eigen fotoLonneke (21) staat met eigen pak als Transformer op de rode loper in New York: 'Heel vet'
RTL

Ruim 8 miljoen mensen zagen de video van de zelf gemaakte Transformer van Lonneke van Duijnhoven (21) uit Boekel. En tussen die miljoenen kijken zaten ook de makers van de nieuwe animatiefilm Transformers One. Ze vonden haar kostuum zo mooi dat ze haar overvlogen naar New York waar ze vanavond op de rode loper staat om de échte cast van de film te ontvangen tijdens de première.

Het kostuum van Bumblebee van maar liefst 2,5 meter hoog waar Lonneke als hobby ruim een jaar aan werkte ging viral op Tiktok en Instagram. Toch had ze niet kunnen dromen dat haar hobby haar helemaal naar New York zou brengen. "Ik doe sinds 2017 aan cosplay, ik kan er echt mijn creatieve ei in kwijt", zegt Lonneke van Duijnhoven tegen Editie NL. "De pakken die ik maakte werden steeds groter en groter. Uiteindelijk heb ik een jaar lang aan het pak van Bumblebee gewerkt."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Ik denk dat de mensen bij Paramount de video ook gezien hebben." Want ze kreeg een mailtje met het verzoek om een nieuwe levensgrote Transformer te maken. "Ze vroegen of ik een pak van Optimus Prime kon maken. Om daarmee de stemacteurs en gasten van de première van Transformers One te ontvangen op de rode loper in New York."

Transformers en Star Trek komen jaar later uit
Lees ook

Transformers en Star Trek komen jaar later uit

Omdat ze naast haar gewone baan een heel jaar gewerkt had aan het Bumblebee-pak, schakelde ze de hulp in van haar vriend en vrienden om het Optimus Prime pak te maken. "We hebben echt ons best gedaan op dit pak. Ik hoop dat andere bedrijven het ook zien en me ook uitnodigen."

Met het haar Optimus Prime kostuum is ze gisteren aangekomen in New York waar ze vanavond op de rode loper mag staan. "Mijn vriend is mee want die moet me begeleiden. Ik zie namelijk niet zoveel door het pak dus hij moet ervoor zorgen dat ik niet val." Daarom draagt ze oortjes zodat hij haar kan vertellen waar ze heen moet. 

"In het pak sta ik ook op stelten. Gelukkig heb ik daar al mee geoefend met mijn Bumblebee-kostuum." Ook al ziet ze in het pak niet veel, ze verwacht toch een geweldige tijd te hebben. "Ik ben zelf fan van de Transformers en Chris Hamsworth doet de stem van mijn karakter, dat is heel vet. Ik heb begrepen dat we met de hele cast op de foto staan dus dan heb ik in ieder geval een mooie herinnering straks."