Scholiere dood

Politie zoekt derde verdachte voor dood Humeyra

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPPolitie zoekt derde verdachte voor dood Humeyra
RTL

De politie is nog op zoek naar een derde persoon voor de moord op Humeyra, die dinsdag werd doodgeschoten op haar school in Rotterdam. Voor de dood van het meisje zitten al twee mannen vast: haar 31-jarige ex-vriend en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De derde verdachte zou dinsdag samen met Bekir E. en de gisteren aangehouden verdachte naar de school van Humeyra zijn gereden. De identiteit van de mogelijke derde verdachte is het OM nog niet bekend. 

Tweede verdachte opgepakt in zaak doodgeschoten Humeyra
Lees ook

Tweede verdachte opgepakt in zaak doodgeschoten Humeyra

Bekir E. wordt ervan verdacht Humeyra te hebben doodgeschoten, de twee anderen worden verdacht van 'betrokkenheid bij de schietpartij'. 

Camerabeelden welkom

De politie wil graag mensen spreken die de verdachte hebben gezien of gesproken in de uren voor de schietpartij. Ook hoopt de politie tips te krijgen over de route die de 31-jarige verdachte aflegde na zijn daad. Ook camerabeelden zijn welkom, laat het OM weten.

De Inspectie Justitie en Veiligheid kondigde vanmiddag een onderzoek aan naar het handelen van de politie in Rotterdam en Reclassering Nederland. 

De inspectie gaat kijken op welke manier de politie en de reclassering hun taken hebben uitgevoerd, tot aan het moment van de schietpartij. Ze zal ook kijken of daar nog andere instanties bij betrokken waren en of zij hun werk goed hebben gedaan.