Handleiding kindermisbruik

Druk op Grapperhaus om verbod pedohandboek, anders naar rechter

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Archieffoto ANPDruk op Grapperhaus om verbod pedohandboek, anders naar rechter
RTL

Een handleiding van bijna duizend pagina's die op het darkweb circuleert en in detail beschrijft hoe je kinderen ongemerkt kunt misbruiken, moet verboden worden. Dat eist de Stichting Strijd tegen Misbruik. 

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei vorige maand dat het 'pedohandboek' geen strafbaar materiaal bevat. De stichting is het daar niet mee eens. "Er staan zoveel strafbare feiten in", zegt Marcel Jeninga van de stichting tegen RTL Nieuws.

Gevaarlijk pedohandboek ongestoord verspreid via internet, politiek wil verbod
Lees ook

Gevaarlijk pedohandboek ongestoord verspreid via internet, politiek wil verbod

Naar de rechter

Er moet volgens Jeninga echt iets gebeuren. "Wij hebben nu Kamerleden van het CDA en de PVV benaderd aan wie we hebben gevraagd om druk uit te oefenen op de minister", zegt hij.

"Wij wachten op dit moment nog even af en kijken hoe dit in Den Haag wordt opgepakt. Als dit niets oplevert, doen we aangifte en stappen we naar de rechter." 

Actief gedeeld

De handleiding is al meer dan tien jaar op het verborgen gedeelte van het internet te vinden, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Het handboek wordt actief gedeeld op fora voor pedoseksuelen en aangevuld met nieuwe tips, adviezen en ervaringen.

Wetboek aanpassen

In Nederland is het bezit of de verspreiding van dit boek niet strafbaar. In het Verenigd Koninkrijk is vier jaar geleden het wetboek van strafrecht aangepast om dit soort handboeken wel strafbaar te maken.

Daar zijn al verschillende pedoseksuelen veroordeeld voor het in bezit hebben van dit document.

Lees meer over
Ferdinand GrapperhausMinisterie van Justitie en VeiligheidSeksueel misbruikKind