Observatie

Tramschutter Gökmen T. onderzocht in Pieter Baan Centrum om verkrachting

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Tramschutter Gökmen T. onderzocht in Pieter Baan Centrum om verkrachting
RTL

Gökmen T. die op 18 maart in Utrecht vier passagiers in een tram doodschoot, moet vanwege een verkrachtingszaak geobserveerd worden in het Pieter Baan Centrum. Dat bleek vandaag op een tussentijdse zitting in die zaak bij de rechtbank in Utrecht.

Verdachte Gökmen T. wordt ervan beschuldigd dat hij in juli 2017, twee jaar voor de tramaanslag, zijn vriendin heeft verkracht. Op de eerste zitting over de tramaanslag werd besloten om de 38-jarige T. ter observatie op te laten nemen in het Pieter Baan Centrum. Het Openbaar Ministerie wil nu dat ze bij het PBC ook de verkrachting onderzoeken.

Gedragskundig onderzoek

In het Pieter Baan Centrum wordt gedragskundig onderzoek gedaan. Meestal duren die onderzoeken zes weken.

Bij de aanslag in de tram kwamen vier mensen het leven en raakten drie anderen ernstig gewond. T. werd diezelfde dag nog aangehouden. Hij heeft een bekentenis afgelegd. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van het plegen van een aanslag met een terroristisch motief.

Dit gebeurt er in het Pieter Baan Centrum

Jaarlijks komen zo’n 220 verdachten van ernstige misdrijven in het Pieter Baan Centrum terechterecht. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk in het centrum? En hoe komen ze er tot hun oordeel?
OM leest achtergelaten briefje van Gökmen T. voor
Lees ook

OM leest achtergelaten briefje van Gökmen T. voor

Lees meer over
Gökmen TPieter Baan CentrumSchietpartij tram UtrechtUtrecht