Taghi en Razzouki

Politie toont verouderingsfoto's van meestgezochte criminelen van Nederland

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Politie / Opsporing VerzochtPolitie toont verouderingsfoto's van meestgezochte criminelen van Nederland
RTL

Dit is hoe de meestgezochte criminelen van Nederland er nu mogelijk uitzien. De politie heeft vanavond in Opsporing Verzocht verouderingsfoto's getoond van Ridouan Taghi en Saïd Razzouki. Met behulp van een speciale techniek zijn bestaande foto's van de twee aangepast.

Het Openbaar Ministerie besloot onlangs om de verouderingsfoto's te maken. De foto's die tot vanavond werden verspreid, zijn een aantal jaren oud en mogelijk lijken Taghi en Razzouki niet meer goed op deze foto's. 

Overigens is het mogelijk dat de mannen in de tussentijd iets aan hun uiterlijk hebben veranderd, bijvoorbeeld door middel van plastische chirurgie.

© Politie / Opsporing Verzocht

Geoliede moordorganisatie

Taghi en Razzouki staan sinds kort op een wereldwijde lijst van gezochte criminelen. Mogelijk zijn ze in Mexico, Colombia, of elders in Midden- of Zuid-Amerika. De politie houdt ook serieus rekening met verblijfplaatsen in Spanje, Marokko en Dubai.

Justitie beschouwt Taghi als de onbetwiste leider van de 'geoliede moordorganisatie', die meedogenloos zou hebben afgerekend met rivalen, verraders, afvalligen en schuldenaars.

De rechtszaak-Marengo tegen onder meer Razzouki en Taghi is vorige week begonnen.

Ridouan Taghi (links) en Said R.
Ridouan Taghi (links) en Said R.