Rechters en officieren

Tientallen mensen beveiligd na moord op advocaat Derk Wiersum

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© iStockTientallen mensen beveiligd na moord op advocaat Derk Wiersum
RTL

Sinds de moord op advocaat Derk Wiersum krijgen tientallen mensen extra beveiliging. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving van de NOS.

Het gaat om onder meer rechters en officieren van justitie die betrokken zijn bij het proces tegen Ridouan Taghi of zaken die daaraan gerelateerd zijn. Het zou gaan om 20 tot 30 mensen. 

Hoe mensen worden beveiligd, verschilt per persoon. Het kan zijn dat iemand een camera bij zijn huis heeft gekregen, en bij anderen is de politie vaker in de buurt. 

'Beveiligd worden? Veel mensen willen zo'n leven niet'
Lees ook

'Beveiligd worden? Veel mensen willen zo'n leven niet'

Voor sommigen zijn de gevolgen ingrijpender: zij krijgen 24 uur per dag persoonsbeveilging door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Dat is de dienst die ook bescherming biedt aan leden van het Koninklijk Huis en aan PVV-leider Geert Wilders.

Taghi

Hoe lang de maatregelen van kracht blijven, is niet bekend. Minister Ferd Grapperhaus stelde vorige week al een speciaal team samen onder leiding van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, dat voor extra beveiliging van mensen moest gaan zorgen.

Strafrechtadvocaat Derk Wiersum (44) werd op 18 september vlakbij zijn huis geliquideerd. Vermoedelijk omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond in de strafzaak tegen Ridouan Taghi.

Minister Grapperhaus reageerde geëmotioneerd op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum.
Lees meer over
Ridouan TaghiDerk WiersumDKDBMocro-maffiaMoord op advocaat kroongetuige