Nog geen verdachte

Politie onderzoekt vier auto's na dood meisje (14) in Marken

Door RTL Nieuws/ANP··Aangepast:
Politie onderzoekt vier auto's na dood meisje (14) in Marken
RTL

De politie heeft nog eens drie auto's in beslag genomen nadat een 14-jarig meisje uit Marken zaterdagochtend vermoedelijk door een verkeersongeval om het leven is gekomen. Gisteren had de politie ook al een auto in beslag genomen.

In het onderzoek is gekeken naar voertuigen met 'verse schade' in de omgeving. De drie in beslag genomen auto's komen uit Marken.

Ze zijn afgevoerd naar het politiebureau. Ook is er gesproken met de eigenaren van de auto's, maar zij zijn nog geen verdachte.

Vermoedelijk aanrijding

Het 14-jarige meisje werd zaterdagochtend rond 04.00 uur gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude. De politie denkt dat ze is aangereden en dat de bestuurder is doorgereden. 

Auto met lichte schade in beslag genomen na dood meisje (14) uit Marken
Lees ook

Auto met lichte schade in beslag genomen na dood meisje (14) uit Marken

De auto die de politie gisteren in beslag had genomen werd gevonden in Uitdam, vlak bij de plek waar het meisje werd gevonden.

De politie hoopt verder dat getuigen of betrokkenen zich melden om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. In de buurt van het slachtoffer zijn remsporen gevonden, waardoor het vermoeden bestaat dat ze is aangereden. Vermoedelijk liep ze op of langs de weg.

De tiener verliet die nacht rond 01.00 uur haar ouderlijk huis op Marken. Nadat ze als vermist was opgegeven, ging de politie naar haar op zoek. Toen agenten over de Zeedijk reden in de richting van haar woonplaats, vonden ze het lichaam. De exacte doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Lees meer over
VerkeersongevallenMarken