Verdere stijging verwacht

Meer dan 800 coronapatiënten in ziekenhuis: 'Forse stijging'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPMeer dan 800 coronapatiënten in ziekenhuis: 'Forse stijging'
RTL

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen, is met 69 gestegen naar 810. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen verder zal stijgen. De "forse stijging" sluit aan bij eerdere voorspellingen, zegt hij.

"Op basis van de besmettingscijfers verwachten wij dat het aantal ziekenhuisopnames in de komende dagen verder zal stijgen. De verhouding tussen het aantal klinische en intensive care-patiënten blijft daarbij nog steeds anders dan tijdens de eerste piek."

Totale ic-bezetting van 21 sptember tot en met 4 oktober.© LCPS.
Totale ic-bezetting van 21 sptember tot en met 4 oktober.

Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 647 buiten de intensive care. Dat zijn er 62 meer dan gisteren. Op de ic liggen 163 coronapatiënten, 7 meer dan de dag ervoor.

Daarnaast liggen 536 patiënten zonder corona op de ic, 35 minder dan gisteren. De totale ic-bezetting bedraagt daarmee 699, 28 minder dan de vorige dag.

In de afgelopen 24 uur zijn er 11 verplaatsingen geweest tussen de regio’s. In 3 gevallen ging het om een ic-patiënt.

Klinische opnames.© LCPS.
Klinische opnames.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde vandaag ook nieuwe besmettingen. Sinds gistermiddag zijn bij het RIVM 4007 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er iets meer dan gisteren, toen in 24 uur tijd 3971 besmettingen waren gemeld. In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 24.000 nieuwe besmettingen gemeld.

In Amsterdam werden 457 nieuwe besmettingen gemeld, de meeste van allemaal. Daarna volgen Rotterdam en Den Haag met 267 en 256 positieve tests. 

Gisteren nam het aantal gevallen in Groningen en Tilburg snel toe, maar die toename zette vandaag niet door. In Groningen werden 75 nieuwe gevallen gemeld, gisteren was dat het dubbele. In Tilburg werden zondag 55 positieve tests gemeld, tegen 81 gisteren.

Egbert Schutte (57) ligt met corona op de intensive care in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. RTL Nieuws sprakmet hem. "Ik ben gewoon bang", zegt hij.
Lees meer over
Covid-19CoronabesmettingenCoronamaatregelenIntensive Care