'Koop lokaal en online'

Advies veiligheidsregio: doe geen eindejaarsinkopen op drukke zaterdagmiddag

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPAdvies veiligheidsregio: doe geen eindejaarsinkopen op drukke zaterdagmiddag
RTL

De veiligheidsregio Haaglanden zou graag zien dat mensen de komende tijd drukte vermijden bij het doen van eindejaarsinkopen zoals Sinterklaas- en kerstcadeaus. Zo is het verstandig, volgens de veiligheidsregio, om zaterdagmiddagen te mijden.

Ook wordt winkeliers gevraagd terughoudend te zijn met zogenoemde Black Friday-acties. "Stunten met prijzen geeft een onnodige drukte in de winkelstraten op één specifiek moment. Dat is onverstandig", zegt voorzitter van de veiligheidsregio Jan van Zanen.

Andere voorzitters van veiligheidsregio's delen de zorgen over Black Friday. Dat bleek tijdens de bijeenkomst van de bestuurders gisteren. Ook zij hopen dat mensen vooral hun inkopen online doen, en niet massaal de winkels bezoeken.

'Help de winkeliers'

Van Zanen: "Winkeliers nemen maatregelen om te zorgen dat hun winkel coronaproof is. Help ze daarbij door niet op drukke momenten te komen en je inkopen, waar mogelijk, digitaal te doen bij lokale ondernemers." 

Inkopen voor de feestdagen? Daar moet je nu al over nadenken
Lees ook

Inkopen voor de feestdagen? Daar moet je nu al over nadenken

Hoewel het aantal besmettingen in de regio in de afgelopen periode is gedaald, noemt Van Zanen het aantal 'nog steeds zorgelijk hoog, net als de druk op de zorg in onze regio'.

Lees meer over
FeestdagenSinterklaasKerstmisNederland