Auto total loss

Automobilist die op A32 tegen gedumpt afval reed doet aangifte

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© RijskwaterstaatAutomobilist die op A32 tegen gedumpt afval reed doet aangifte
RTL

De automobilist die woensdagochtend op een afrit van de A32 in botsing kwam met gestort puin, heeft aangifte gedaan. Op de afrit hadden protesterende boeren dinsdagnacht een hoop puin gestort. De automobilist kon die niet meer ontwijken en reed zijn auto total loss.

Zelf bleef de man ongedeerd. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de afvaldumping.

Puin gedumpt

Dinsdagnacht werd tegelijkertijd op meerdere plekken in het land puin en afval op wegen en snelwegen gedumpt door tractoren. Ook werden hooibalen langs wegen in brand gestoken. De verantwoordelijken verdwenen direct weer. 
 

''Dit is de enige grond die je krijgt!'' Demonstrerende boeren hebben flinke bergen afval gedumpt op verschillende wegen in Nederland.

De politie heeft aanwijzingen dat vrachtwagenbestuurders op sommige plekken hebben geholpen bij het dumpen van het afval. Ze zouden dat hebben gedaan door tijdelijk langzaam te rijden en zo de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer.

Verder onderzoekt de politie het afval op sporen om te kunnen achterhalen waar het vandaan komt. Ook zijn er kentekens genoteerd en is er met meerdere getuigen gesproken.

Snelwegen geblokkeerd door boerenacties: puin gestort en branden gesticht
Lees ook

Snelwegen geblokkeerd door boerenacties: puin gestort en branden gesticht

Lees meer over
BoerenprotestMeppel