Brak door vangnet heen

Nederlandse skiester omgekomen in Oostenrijkse Alpen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© Pe_Wu (via Flickr.com)Nederlandse skiester omgekomen in Oostenrijkse Alpen
RTL

Bij een ski-ongeluk in de Oostenrijkse Alpen, ten zuidoosten van Innsbruck, is vanmorgen een 28-jarige Nederlandse om het leven gekomen.

De vrouw gleed op een steile gletsjer circa 100 meter naar beneden, brak door een vangnet heen en kwam tegen een boom tot stilstand, melden plaatselijke media.

Medische hulp kwam te laat. De vrouw was in gezelschap van drie andere Nederlanders. Een vrouw van een jaar jonger overleefde de val, maar ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Innsbruck.

Twee Nederlandse mannen die vlak voor de twee slachtoffers afdaalden, bleven ongedeerd.

Meer ongelukken

Op de plek des onheils was een half uur later opnieuw een ski-ongeluk. Een 55-jarige Duitser raakte er bij een val ernstig gewond en werd per helikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck overgebracht.

Loopt de wintersport gevaar door klimaatverandering? 'Steeds minder sneeuwzeker'
Lees ook

Loopt de wintersport gevaar door klimaatverandering? 'Steeds minder sneeuwzeker'

De afgelopen dagen zijn er in de omgeving meerdere dodelijke ongelukken gebeurd. Op 28 december kwamen twee 17-jarige Duitsers om het leven in het skigebied Steinplatte. De twee tieners vlogen met hoge snelheid over de rand van de piste en belandde in een stuk dat bezaaid lag met stenen. Een dag later botste een 47-jarige Belg in het skigebied van St. Anton tegen een boom en een rots.

Gevaarlijker door weinig sneeuw

Doordat er weinig sneeuw ligt in de alpen, is skiën volgens experts op dit moment gevaarlijker dan in andere jaren. Omdat het veel heeft geregend, zijn routes ijziger geworden. Ook buiten de piste ligt weinig sneeuw, bij een stuurfout stuit de wintersporter eerder op bijvoorbeeld rotsen.

Skiërs en snowboarders wordt daarom aangeraden voorzichtiger te zijn en minder hard af te dalen.

Lees meer over
Oostenrijk