Klein beetje bewolking

Hemelvaartsweekend overgoten met zon: 20 graden en weinig regen

Door RTL Nieuws ··Aangepast:
© GettyImagesHemelvaartsweekend overgoten met zon: 20 graden en weinig regen
RTL

Ga je een weekendje weg met Hemelvaart, dan heb je geluk met het weer. Vandaag is het nog wat fris, maar morgen breekt de zon echt goed door. "In het weekend kunnen we temperaturen van 20 graden verwachten en veel zon."

Mocht je vandaag al naar de camping gaan, dan is het goed om nog even een jas aan te doen. "In grote delen van het land wordt het 14 à 15 graden", zegt Leander de Wit van Buienradar. Wel schijnt, vooral vanmiddag, de zon en blijft het droog. "Alleen in het oosten is er dan wat meer bewolking."

Buienradar

Het frisse weer is geen voorbode voor de rest van het weekend. Zo krijgen we morgen alweer te maken met hogere temperaturen. "Morgen zien we dat het op veel plekken in het land 18 graden wordt. In het zuidoosten wordt het zelfs 20 graden", zegt De Wit.

"Daarnaast is het ook nog eens, net als vandaag, helemaal droog en flink zonnig. Af en toe zal er wat bewolking zijn, met name in het binnenland."

Temperatuur omhoog

In het weekend gaat de temperatuur nog iets omhoog. "Morgen zal het in heel het land gemiddeld 20 graden zijn. Op zondag wordt het gemiddeld 22 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 24 graden worden. Het wordt een heel lekker hemelvaartsweekend."

Wel kan op zondag een enkele bui vallen en krijgen we te maken met iets meer stapelwolken.

Hooikoortspatiënten opgelet: de grassen komen eraan
Lees ook

Hooikoortspatiënten opgelet: de grassen komen eraan

Voor de zonliefhebbers is het dus genieten de aankomende dagen, maar voor mensen die last hebben van hooikoorts iets minder. "Die hebben wel een beetje een probleem, want er staan veel grassen in bloei."

"Dat zorgt ervoor dat er steeds meer pollen in de lucht hangen. Zeker richting het weekend zullen hooikoortspatiënten daar last van krijgen. Dat wordt veel snotteren."

Lees meer over
BuienradarWeerWeersverwachtingNederland