Voetbal

Proces over dood Maradona uitgesteld naar maart 2025

Door ANP··Aangepast:
Proces over dood Maradona uitgesteld naar maart 2025
RTL

SAN ISIDRO (ANP/RTR) - Het proces tegen acht medewerkers uit de gezondheidszorg die beschuldigd worden van "moord door nalatigheid" bij de dood van Diego Maradona is uitgesteld van oktober tot maart. Dat melden Argentijnse media. Acht leden uit het medisch team dat de in 2020 overleden voetbalvedette verzorgde, moeten zich verantwoorden in een rechtszaak. Volgens de Argentijnse krant La Nacion begint het proces nu op 11 maart.

De acht verdachten, onder wie Leopoldo Luque, de persoonlijke arts van Maradona, worden beschuldigd van dood door nalatigheid. Datzelfde geldt voor psychiater Agustina Cosachov. Ze riskeren gevangenisstraffen tot 25 jaar.

De verdachten waren in beroep gegaan tegen de zware aanklacht. Het hof van beroep in San Isidro houdt echter vast aan de oorspronkelijke aanklacht van "onopzettelijke doodslag met verzwarende omstandigheden".

Maradona overleed op 25 november 2020 op 60-jarige leeftijd in een privéwoning ten noorden van Buenos Aires, een paar weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan. Volgens onderzoekers zijn er grove fouten gemaakt in de thuiszorg van een van de beste voetballers ooit. Maradona verkeerde in slechte gezondheid.