Voetbal

Aanvoerder RB Leipzig deelt kritiek op te volle speelkalender

Door ANP··Aangepast:
Aanvoerder RB Leipzig deelt kritiek op te volle speelkalender
RTL

MADRID (ANP/DPA) - Aanvoerder Willi Orban van RB Leipzig valt middenvelder Rodri van Manchester City en doelman Alisson van Liverpool bij in hun kritiek op het steeds vollere wedstrijdprogramma. "Het is algemeen bekend dat de belasting in het topvoetbal ongelooflijk groot is. Ik deel de kritiek dat we te veel wedstrijden moeten spelen volledig", zei Orban in aanloop naar de wedstrijd in de Champions League tegen Atlético Madrid. "Als er straks ook nog een ruimer opgezet WK voor clubs bovenop komt, dan wordt de belasting voor de spelers wel heel groot en eigenlijk te gek."

Rodri waarschuwde in zijn kritiek voor stakingen van spelers. "Als het zo doorgaat, dan hebben we geen andere keuze. Het is iets wat ons zorgen baart", meldde de Spaanse voetballer eerder deze week. Orban gelooft niet dat het zo ver komt. "Maar het is duidelijk dat het lichaam grenzen heeft."

Door nieuwe formats van de Champions League en het WK voor clubs spelen teams nog meer wedstrijden dan in voorgaande seizoenen. Voor een club als Manchester City kan dat aantal oplopen tot 75 of zelfs 80 wedstrijden, de interlands nog niet meegerekend.