Opmerkelijk

Eigenaar vindt na tien jaar hond terug

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Eigenaar vindt na tien jaar hond terug
RTL

Tien jaar geleden verdween Charlie, de hond van Tracy Dove in Alabama. Dove ging er van uit dat de Duitse kortharige pointer allang was overleden. Maar niks blijkt minder waar, het dier werd gevonden en na tien jaar herenigd met de eigenaar.

Afgelopen week werd Dove gebeld: Charlie was gevonden. Via een in het dier geimplanteerde chip wist de dierenarts het telefoonnummer van Dove te achterhalen. Dove was enorm geemotioneerd. "Ik was in shock, overweldigd. Het is fantastisch."

Gezwel
Niemand weet waar het dier de afgelopen tien jaar is geweest. Het dier heeft inmiddels grijze haren. En erger, een groot kankergezewel op zijn borst. Het dier wordt volgende week geopereerd. Dan kan Dove hem mee naar huis nemen. "Het zal een lange weg voor hem worden, maar hij zal in elk geval thuis zijn."

Tien jaar geleden verdween het dier op mysterieuze wijze uit de tuin van Dove. Het dier is populair als jachthond. Na verloop van tijd verloor Dove de Hope dat ze Charlie ooit nog terug zou zien.

Trappen van kerk
Charlie werd enkele dagen geleden gevonden op de trappen van een kerk, bijna 400 kilometer van de plek waar hij verdween. Hij werd naar de dierenarts gebracht waar ze zijn chip uitlazen. Vervolgens werd contact opgenomen met Dove.

Die kon het niet geloven en dacht dat ze werd opgelicht. Pas nadat ze foto's van het dier kreeg opgestuurd en zelf ging kijken wist ze dat het Charlie was.