BNNVAARWEL

Herman Meijer nieuwe hoofdredacteur Op1, BNNVARA 'verrast'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHerman Meijer nieuwe hoofdredacteur Op1, BNNVARA 'verrast'
RTL

BNNVARA gaat vertrekkend collega Herman Meijer, die is benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van 'Op1', missen. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA maandag weten aan het ANP.

"Herman heeft sinds mensenheugenis de eindredactie van onze talkshows en politieke debatten gedaan. Zijn inzet en nuchtere kijk op zaken zullen gemist worden bij BNNVARA", meldt de omroep via een woordvoerder. "We wensen hem alle succes met deze verrassende nieuwe stap."

Op1 gaat door met de drie omroepen WNL, EO en MAX
Lees ook

Op1 gaat door met de drie omroepen WNL, EO en MAX

Vorige maand werd bekend dat BNNVARA ging stoppen met Op1 door 'een verschil van inzicht' en dat de NPO-talkshow verder gaat met de drie omroepen MAX, EO en WNL. Herman gaat de gezamenlijke redactie als hoofdredacteur leiden. De nieuwe hoofdredacteur werkte onder meer jarenlang voor Pauw & Witteman, later Pauw en een periode voor Op1, schreef het AD maandag.

"Herman is niet zo bekend, iemand die graag achter de schermen werkt, maar hij is dé man die weet hoe je een talkshow moet maken", zegt Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX waar Herman in dienst komt, over de overstap tegen het AD. "Een gerenommeerd hoofdredacteur. Hij wordt de schakel tussen de eindredacteuren van de omroepen, maar staat boven de partijen. Hij is van alle drie de omroepen. Jaagt aan, overlegt en draagt verantwoordelijkheid over de redactie. Eindverantwoordelijk over de avonden blijven de omroepen."

WNL is verantwoordelijk voor de maandag en donderdag, EO voor de dinsdag en MAX voor de woensdag van Op1. Wie de vrijdag overneemt van BNNVARA wordt tijdens de zomer besloten. Het programma is met een zomerstop van 17 juli tot 18 augustus.

Lees meer over
BNNVARAOp1