DISNEY DE BEDOELING

Ook Disney+ wil account delen aan banden leggen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOok Disney+ wil account delen aan banden leggen
RTL

Disney+-abonnees kunnen binnenkort mogelijk niet meer hun wachtwoord met bekenden delen. In navolging van Netflix wil ook Walt Disney beginnen met het handhaven daarvan.

"Later dit jaar zullen we beginnen met het bijwerken van onze abonnementsovereenkomsten"

"We onderzoeken momenteel actief manieren om het delen van accounts aan te pakken en de beste opties voor betalende abonnees om hun accounts te delen met vrienden en familie", zegt Disney-topman Bob Iger woensdag volgens The Wrap bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. "Later dit jaar zullen we beginnen met het bijwerken van onze abonnementsovereenkomsten met aanvullende voorwaarden en ons beleid voor het delen van accounts."

Tim Oliehoek maakt eerste Nederlandse film voor Disney+
Lees ook

Tim Oliehoek maakt eerste Nederlandse film voor Disney+

Het nieuws komt nadat Netflix eerder dit jaar een eerste stap zette in het tegengaan van het delen van wachtwoorden. Dat resulteerde in een stijging van het aantal betaalde abonnees.

Bij de meeste streamingdiensten is het delen van accounts altijd al verboden, maar de meeste bedrijven gedoogden dat tot nu toe.

Disney+ heeft met Only Murders in the Building met onder anderen Selena Gomez in de hoofdrol goud in handen. Binnenkort is het derde seizoen te zien op de streamingdienst: 

Lees meer over
DisneyNetflixDisney+Streamingdiensten