BOZER

BOOS deelt bericht van studentenclub Veritas over 'stomabeffers'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBOOS deelt bericht van studentenclub Veritas over 'stomabeffers'
RTL

BNNVARA-programma 'BOOS' lijkt de jacht te hebben geopend op een jaarclub van de Utrechtse studentenvereniging Veritas. Het programma van Tim Hofman (34) heeft maandag op Instagram een bericht geplaatst dat van een jaarclub van de studentenvereniging afkomstig zou zijn. Studentenvereniging Veritas gaat 'op passende wijze' optreden tegen de jaarclub. Dat laat praeses Sophie Pizzuto maandag weten.

"We zijn toch geen wijven, we zijn testosteronbommen"

In het bericht van jaarclub Bandolero aan jaarclub Moto Moto wordt gesproken over het dispuut FUBAR waar een 'linkse transitie' wordt doorgevoerd en waar 'vrouwvriendelijke opmerkingen de boventoon zullen slaan'. Jaarclub Bandolero is het niet eens met deze veranderingen. 'We zijn toch geen wijven, we zijn testosteronbommen, trotse apen op de rots van Utrecht', schrijft de groep. Verder wordt bepleit dat 'een trio altijd beter is dan seks met maar één simpele hoer' en worden de nieuwe eerstejaars omschreven als 'homo's' en 'stomabeffers'.

Tim Hofman: 'The Voice heeft ons bij BOOS scherper gemaakt'
Lees ook

Tim Hofman: 'The Voice heeft ons bij BOOS scherper gemaakt'

Veritas laat met klem weten 'zich volledig te distantiëren' van deze uitspraken. "Het gaat om een kleine club binnen Veritas", aldus Sophie. "We zijn geschrokken van dit bericht en willen benadrukken dat voor zulke teksten geen plaats is in deze vereniging.

De redactie van BOOS doet op Instagram de oproep om meer informatie. De preses van Veritas zou om een reactie zijn gevraagd, maar die heeft de redactie niet gekregen.

Lees meer over
Tim HofmanBOOS