HEFTIG

Loretta Schrijver: 'Kankervrij voor nu, maar onzekerheid knaagt 24 uur per dag aan me'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPLoretta Schrijver: 'Kankervrij voor nu, maar onzekerheid knaagt 24 uur per dag aan me'
RTL

Loretta Schrijver (66) is een tijdje geleden 'kankervrij' verklaard, maar de onzekerheid dat de ziekte terug kan komen knaagt vierentwintig uur per dag aan haar. Dat zegt de presentatrice in gesprek met 'Libelle'. "Maar ik realiseer me goed hoeveel geluk ik heb gehad."

"Ik ben heel bang voor de dood"

Loretta heeft door dat ze geluk heeft gehad dat 'lang niet iedereen is gegund'. "Het is niet alleen kanker. Er zijn zoveel gruwelijke, ongeneeslijke ziektes", aldus Loretta.

Inmiddels probeert Loretta haar 'oude leven' weer op te pakken. "Maar uiteindelijk blijkt het gewone leven al leuk genoeg. Weer lekker mijn werk kunnen doen bijvoorbeeld", zegt ze. Daarmee doelt ze op haar juryschap in The Masked Singer en haar vaste programma Koffietijd. "Dat ik dat allemaal weer kan doen, daar ben ik heel blij mee."

Loretta Schrijver terug bij Koffietijd, mét hondje Zorra
Lees ook

Loretta Schrijver terug bij Koffietijd, mét hondje Zorra

In een jaar tijd lag Loretta zes keer op de operatietafel. "Daar lag ik weer onder drie lampen, daar was die chirurg weer." De presentatrice is altijd hoopvol geweest. "Maar onder de oppervlakte was het moeilijk om erin te blijven geloven", zegt ze. "Ik ben heel bang voor de dood. Ik wil er niet mee bezig zijn en ook niet dat het er is."

Eerder stond Loretta RTL Boulevard te woord over de periode waarin ze veel naar het ziekenhuis moest. Zo onthulde ze uitzaaiingen in haar lever te hebben gehad.

Lees meer over
Loretta Schrijver