BESCHEIDENHEID SIERT DE MENS

Mocro Maffia-acteur Oussama Ahammoud: 'Ben een van de talentvolste acteurs van dit moment'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMocro Maffia-acteur Oussama Ahammoud: 'Ben een van de talentvolste acteurs van dit moment'
RTL

Oussama Ahammoud (22) is nog erg jong, maar ziet zichzelf als een groot talent, misschien wel het grootste talent. Dat vertelt hij aan de 'Nieuwe Revu'. Frappant detail: hij noemt zichzelf in datzelfde interview ook bescheiden.

"Het klinkt arrogant als ik dat zeg"

Op de vraag hoe trots hij is dat hij zo'n grote rol in Mocro Maffia heeft gehad, zegt hij: "Ik vond het gewoon leuk om te spelen, meer niet. Pas toen ik daarna allemaal lovende reacties kreeg, ben ik er op een andere manier op gaan terugkijken: hé, ik heb dit eigenlijk best goed gedaan." Wanneer de interviewer opmerkt dat dat wel erg bescheiden is, vertelt hij lachend: "Ik kan best bescheiden zijn, hoor."

Oussama Ahammoud 'hoorde niks meer' van Bilal Wahib na veelbesproken livestream
Lees ook

Oussama Ahammoud 'hoorde niks meer' van Bilal Wahib na veelbesproken livestream

Al snel krijgen we die kant van Oussama niet meer te zien. "Ik ben er heilig van overtuigd dat ik niet alleen een van de meest besproken, maar ook een van de talentvolste acteurs van dit moment ben. Met nog heel veel in mijn mars", stelt hij verderop in het gesprek.

Oussama heeft gelukkig door dat zijn woorden ietwat opschepperig overkomen. "Het klinkt arrogant als ik dat zeg, maar dat komt voort uit een bepaalde zelfverzekerdheid die ik heb opgebouwd. Puur omdat ik weet waar ik vandaan kom en wat ik heb moeten doorstaan."

De acteur heeft ook geen voorbeelden meer, sterker nog: eigenlijk is hij zijn eigen voorbeeld, vertelt hij. "Ik heb met de meeste goede Nederlandse acteurs al een keer op de set gestaan. Daardoor weet ik hoe ze spelen, maar ik kijk niet tegen ze op. Ik ben mijn eigen kant opgegaan en creëer mijn eigen stijl. Hopelijk gaan er nog meer mensen naar mij opkijken." 

Veel mensen zullen Oussama vooral kennen van het incident waarin een minderjarige jongen zijn geslachtsdeel liet zien in de livestream van de acteur samen met Bilal Wahib op social media. "Er zijn best veel opdrachten gecanceld", vertelt hij over de nasleep. "Ik heb behoorlijk wat over me heen gekregen, wat voor mij de reden was om bewust een tijdje afstand te nemen van sociale media en mediaplatformen." Inmiddels zit hij er niet echt meer mee. "Het leven gaat door, weet je."

Lees meer over
Oussama Ahammoud